Kalendari poetik: Joyce Lussu (1912-1998) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Joyce Lussu
 
Kalendari poetik: Joyce Lussu (1912-1998)
 
Më 8 maj u lind në Firence Gioconda Beatrice Salvatori Paleotti, shkrimtare, përkthyese dhe poete italiane e njohur me emrin Joyce Lussu. Gjatë L2B mori pjesë në brigatat “Giustizia e Liberta”, me orientim liberal-socialist. Nga përkthimet që kam prej saj për sot përzgjodha këtë poezi në 110 vjetorin e lindjes së poetes:
 
PARA SE…
 
Gjumë i gjatë qe
para se të të hasja ty
dhe tani që të gjeta
s’dua të fle më
hapur dua t’i kem sytë
fytyrën të ta shoh
tani që më buzëqeshe
dua gjithnjë të mendoj
atë çarçaf prej hëne
në shtratin e lumit shtruar
shkurret dhe pishën e gjatë
drejt qiellit që me natë
të mendoj çdo bëjmë, ç’do themi
gëzimet e mallëngjimet
që udhën do të na shtrojnë
përgjatë gjithë udhëtimit tonë.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s