Kalendari poetik: Roberto Cotroneo 10 maj 1961 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj


 
Roberto Cotroneo
 
Kalendari poetik: Roberto Cotroneo 10 maj 1961
 
U lind më 10 maj 1961 Roberto Cotroneo, botues, shkrimtar dhe fotograf italian. Ka bashkëpunuar me disa gazeta italiane, me Radio Due, etj. Librin e parë e botoi në vitin 1992, me të cilin fitoi edhe një çmim letrar. Në vitin 2021 botoi librin e fundit me titull “Loro” (Ata). Sjell këtë poezi prej tij, ku me tre vargje thotë sa një roman…
 
MUNGESA…
 
Mungesa është telefon i heshtur, si vdekja.
Mungesa është telefon që vetëm njëherë tringëllin
dhe pritet, ndalon, para se të më thuash: “Alo…”
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

One thought on “Kalendari poetik: Roberto Cotroneo 10 maj 1961 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s