Kalendari poetik: Andrej Andrejeviç Voznjesenskij (1933 – 2010) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Andrej Voznjesjenskij
 
Kalendari poetik: Andrej Andrejeviç Voznjesenskij (1933 – 2010)
 
U lind më 12 maj 1933. A.A Voznjesenskij, poet, shkrimtar dhe publicist rus. Në filmin “Moska s’u beson lotëve” luan një rol episodik, ku luan vetveten në rolin e poetit që reciton rrugëve. Nuk pata mundësi ta përkujtoja poetin e njohur më 12 maj, ja një poezi e tij:
 
AKULLI I PARË (Первый лёд)
 
Flet këtu, në kabinën ngjitur,
Flet, u fryn gishtave që ngrijnë
Fytyrën fsheh pas jakës ngritur
Lotët edhe buzkuqin fshijnë.
 
Telefoni në doçkën e mardhur,
S’i ndjen më gishtat, veshët akull.
 
E vetme, shkon nëpër rrugica
Mbuluar gjithandej nga ngrica.
 
Akull i parë. Lëndim i parë.
Nga telefonat’e acartë.
 
Shndrijnë mbi faqet e ngrira dy vija:
Qe akulli që la ligësia.
 
 
maks
 
© shqipëroi nga rusishtja Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s