Kalendari poetik: Katherine Anne Porter (15 maj 1890-18 shtator 1980) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Katherine A. Porter
 
Kalendari poetik: Katherine Anne Porter (15 maj 1890-18 shtator 1980)
 
Gazetare dhe shkrimtare amerikane, lindur në Texas më 15 maj 1890. Sot mbahet si shkrimtarja teksane më e rëndësishme. Në vitin 1966 u nderua me çmimet Pulitzer dhe National Book Award për librin e saj The Collected Stories. Ka qënë tri herë kandidate për çmimin Nobel. Ja një poezi prej saj:
 
DUAMË
 
Duamë, megjithëse nuk të dua,
Duamë, megjithëse nuk e meritoj,
Duamë, megjithëse nuk di të dashuroj,
Dhe duamë, megjithëse dashuria nuk egziston.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s