Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me tregime “Femrat, çuditërisht….” të autorit Çelik Petriti

 
Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me tregime “Femrat, çuditërisht….” të autorit Çelik Petriti
 
Titulli: Femrat, çuditërisht….
Autori: Çelik Petriti
Redaktor: Petrit Malushi
Recensent: Zhani Canco
Korrektore: Natasha Petriti
Fotot: Bashkim Asllani
Botimi i parë: 2022
ISBN: 978-9928-362-42-1
Formati : 14x20cm
Të gjitha të drejtat i takojnë autorit
Përgatiti për botim: Roland Lushi
CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Petriti, ÇelikFemrat, çuditërisht… :
tregime / Çelik Petriti ;
red. Petrit Malushi.
– Tiranë : Ada, 2022
108 f. ; 20 cm.
ISBN 978-9928-362-42-1
1.Letërsia shqipe 2.Tregime dhe novela
821.18 -32
Shtëpia botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, maj, 2022
Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese ADA
 
 
Çelik Petriti
 
Vendlindja: Strelcë, Korçë
Datëlindja: 06.03.1947
Arsimimi:
7 -Vjeçaren në Strelcë: 1959 – 60
Të mesmen:Pedagogjike “L.Gurakuqi”, Elbasan, 1964
Të lartën: Gjuhë Letërsi:
ILP “A.Xhuvani”, Tiranë (1966)
UT Tiranë (1968)
Pasuniversitar:
Kursin e Kritikës Letrare pranë IL Arteve (Universiteti i Arteve), Tiranë, 1978
Karriera:
1966 -1994: Mësues i Gjuhë – Letërsisë dhe Punonjës Kulture në Librazhd
1994: Gazetar në Radio – Tirana
2000:Mësues i Letërsisë në kolegjin turk “M.Akif”, Tiranë
2004: Mësues i Letërsisë në gjimnazin “S.Prosi”, Tiranë
Aktualisht është në pension dhe banon në Tiranë
 
Së pari në Fushën e Letrave është prezantuar me një shkrim problemor në revistën “Ylli” më 1970
Nga viti 1970 shfaqet me shkrime në shumë gazeta e revista të kohës në të gjitha zhanret e Letërsisë, të Kritikës Letrare, të Publicistikës, të Gjuhësisë; si edhe me përkthime nga Rusishtja.
Është pjesëmarrës në Kongresin e Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe në vitin 1972 (edhe referues), në Kuvendin II të Studimeve Ilire më 1972 dhe në shumë veprimtari të tjera (në disa referues) të organizuara nga Akademia e Shkencave dhe Instituti i Gjuhësisë e Letërsisë, Tiranë.
Është pjesëmarrës në Kongresin II të Lidhjes së Shkrimtarëve, Tiranë, 1984.
Në Librazhd për një vit (1991 – 92) ka themeluar e drejtuar i vetëm gazetën lokale “Egnatia” në kushte të jashtëzakonshme vështirësie e trysnie të kohës.
Gazeta të vogla ka themeluar e drejtuar edhe në shkollat e Tiranës ku punonte.
Nga themelimi e për një periudhë të konsiderueshme kohore ka qënë redaktori përgjegjës i revistës “Obelisk”, prandaj, në kujtim të asaj kohe, këtë libër me tregime (të shkruara ndër vite) ia besoi për botim Shtëpisë Botuese “Ada”, botues i asaj reviste.
 
Titujt e librave të botuar:
 
“Nori mëson vjersha”, 1982
“Fjalët s’janë akullore”, 1986
“Lulet, Ola dhe një bletë”, 1993
“Ç’mund të jetë?”(I), 1994
“Iriqi, djali dhe kërmilli”, 1995
“Shah”, 1996
“Ç’mund të jetë?” (II), 1997
“Zgjedhimi mbrapsht”, 2000
“S’jemi vampirë”, 2001
“Mbeti vajza në dritare”, 2002
“Konia me zonjë”, 2006
“Shikoj siluetën e një gruaje”, 2007
“14 udhëtime”, 2015
“Si shkohet në Parajsë”, 2020
“Ferr – Greth”, 2020
“Të gjitha udhët”, 2020
“Unë ekzistoj…”, 2022
“Femrat, çuditërisht…”, 2022
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s