Dy – Poezi nga Linda Hogan / Përktheu në shqip Kujtim Morina

 
Poezi nga Linda Hogan
 
 
Dy
 
Pesha e një burri mbi një grua
është si të biesh në një lumë pa u mbytur.
 
Përsipër, bota është duke u djegur dhe luftuar.
Botë të humbura bashkohen me botë të tjera.
 
Por poshtë këtu nën cipën e ujit,
është shtrati i lumit, rëra,
 
çdo gjë është duke pluskuar, duke u përkundur.
Uji shkërmoqet në duart tona, ne shkërmoqemi në të.
 
Kur një grua dhe një burrë dalin nga uji
ata qëndrojnë në kufirin bazë të ndryshimit.
 
Të pasqyruar në syprinën e ujit,
ata janë argjilë e pjekur, ujë i avulluar në ajër.
 
Ata janë aty ku uji ikën nga toka
dhe kthehet prapë në detin e madh.
 
Një burrë e një grua janë si lumenjtë,
që derdhen në detin e madh
 
më të madh sesa prurja e të gjitha rrjedhave të tij.
 
 
Kujtim Morina
 
Përktheu në shqip Kujtim Morina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s