GJALLICA / Poezi nga Ali Podrimja

 
Poezi nga Ali Podrimja
 
 
GJALLICA
 
Gjallica pushton qiellin
ku të fshihet qielli
nga llava e ujqëve
 
Mal i vetmuar ku zotërat bëjnë
punë njerëzish
Mbi maje një bisht ylli
bën dritë
 
Dikur shfaqen perënditë
dhe lexojnë pikëllimën e Naimit
Tek kërkon fronin e perëndive
e le vragë
Maje Gjallice
ku nuk fluturon as Korbi
 
(Kukës, 2012)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s