Poezi nga Alisa Velaj / Shkëputur nga vëllimi poetik “Këngë e verdhë zogu në mesnatë”

 
Poezi nga Alisa Velaj
 
 
PASQYRIM
 
Çdo gjë e qiellit pasqyrohet
në det dhe në tokë.
Nata, dita, ndryshimet në mot.
Veç kur horizonti përskuqet gjak,
pasqyrimi më shumë ndodh në tokë.
 
 
DRITËSIM HIJESH
 
Në dritë-hijen e jetë-vdekjes
drita hijëzohet
për të goditur
agoninë vjeshtake.
 
Në hije-dritën e vdekje-jetës
hijet dritësohen
për të goditur si vetëtima
greminat e paqena të Errësirës.
 
 
LUTJE
 
Lëshoje erën prej duarsh imzot
dhe le të bymehen erërat
në zjarrin e vatrës.
 
Ata lëkunden si kallama
në kufijtë e askujt, imzot.
 
Tremben si fëmija
prej ushtrisë së hijeve!
 
 
QIRINJ
 
Mbaj qiej më të ftohtë se të tutë mbi supe
e plot qirinj të ndezur
për torta që s’di ku i humba.
 
Ti më thua të hesht sonte
në performancën e yjeve
e të vështroj rënien e tyre
me të njëjtën uri
që lakmoja dikur
shkumëzime dallgësh.
 
Po tash qirinjtë më shkrinë ndër duar
dhe unë s’po di ku t’i vë…
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Këngë e verdhë zogu në mesnatë”
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s