Kalendari poetik: Janice Kulyk Keefer 2 qershor 1952 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Janice Kulyk Keefer
 
Kalendari poetik: Janice Kulyk Keefer 2 qershor 1952
 
Sot më 2 qershor është data e lindjes së Janice Kulyk Keefer, shkrimtare dhe poete kanadeze, me prejardhje ukrainase. Sjell këtë shqipërim në 70 vjetorin e saj:
 
 
MËNÇURI
 
E kam vendosur, dua më shumë njerëzimin
se sa njerëzit,
Kundërshtitë e jetës dua,
të pamundurën.
Jam bërë filozofe e urtë dhe
e hijshme, kur beftas
telefoni tringëllin, zëri i tij
mu në qafë më gudulis.
Ose më vë në lojë, më quan
bibë
dhe zemra ime tërbohet.
Kur dashurojmë dikë
është jeta brenda tij që duam;
prandaj kurrë nuk duhet
të rrekemi ta zotërojmë.
Biba.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s