SHTËPITË NUK BËJNË ZHURMË / Poezi nga Odise Kote

 
Poezi nga Odise Kote
 
 
SHTËPITË NUK BËJNË ZHURMË
 
Në grykë të malit, kanionit ku gremisen ujërat kallkan,
Me gjuhë të egër, këndellje e vjetër që agoninë e josh.
Shtëpitë nuk bëjnë zhurmë, kur plot me njerëz janë,
Rënkojnë, kërcasin, ulërijnë vetëm kur janë bosh.
 
N’ato ujëra të panjerëzishme, me tjetër tingull universi,
Shkruaj kujtime të vogla, me thekse e shkëlqime të hijes.
I fus në shishe çartjesh dhe doemos të nesërmen i lëshoj …
Sepse te mirësia fshihet gjithë drita dhe kuptimet e dijes.
 
Bota e përqesh njeriun që këndon vetminë në mjerim,
Të jesh i ashpër do të thotë të jesh i brishtë e të gabosh.
Shtëpitë nuk bëjnë zhurmë, kur plot me njerëz janë,
Rënkojnë, kërcasin, ulërërijnë vetëm kur janë bosh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s