Kalendari poetik: Malú Urriola 9 qershor 1967 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Malú Urriola
 
Kalendari poetik: Malú Urriola 9 qershor 1967
 
Poete kiliane, emrin e plotë e ka María de la Luz Urriola González; filloi të shkruante qysh në moshën 14 vjeçare. Përveç poezive shkruan edhe pjesë teatrale dhe skenarë filmash e dokumentarësh. Janë të shumtë çmimet që ka fituar për poezitë dhe shkrimet e saj. Ja një poezi nga Malù Urriola në 55 vjetorin e lindjes së saj:
 
 
KAM NJË ZEMËR
 
Kam një zemër:
Kam patur dikur, të paktën.
Zemra ime për gjithçka drithëron.
 
Çdo gjë bën zemrën time të fërgëllojë.
Mjaft një pikë shi të bjerë, a një fllad i lehtë.
Kjo zemër si rrafshinë është, si shkretëtirë prej diellit djegur.
 
Ah, deri ku do të më shpien fjalët.
Se mendimet, të gabuar i kam, gjithmonë.
Kjo zemër shkon tjetërkund
në tjetër vend shkoj unë.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s