Kalendari poetik: Helen Humphreys 13 qershor 1961 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Helen Humphreys
 
Kalendari poetik: Helen Humphreys 13 qershor 1961
 
Poete dhe shkrimtare kanadeze, u lind në Angli më 13 qershor 1961, bashkë. Sot jeton në Kingston, Ontario (Kanada) me qenin e saj Charlotte.
Librin e parë e botoi kur ishte 25 vjeç; ka fituar disa çmime për librat e saj.
Ja një shqipërim nga proza e poetes kanadeze:
 
 
QENTË E EGËR
 
Janë edhe qentë e egër. I gjen jashtë, larg sigurisë së rrugëve dhe shtëpive, larg dritave të qytetit. Qeni im është njëri prej tyre. Dashuria është si qentë e egër. Po t’u hodh e të mbërtheu, zor se të lëshon. Dhe çka s’mund ta dish në atë fillim, është sa fort dhe sa gjatë ke për të dashuruar; në ç’mënyrë një dashuri e mbaruar do të të vërsulet, një vërsulje pas tjetrës, si një zjarr i mistershëm që ndër rrëmba të rrjedh…Zemra është një krijesë e egër në ikje. Zemra është si qeni që kthehet në shtëpinë e tij.
 
 
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s