Kalendari poetik: Leopoldo Marechal (1900-1970) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Leopoldo Marechal
 
Kalendari poetik: Leopoldo Marechal (1900-1970)
 
Poet, dramaturg, shkrimtar dhe eseist argjentinas, u lind në Buenos Aires 122 vite më parë në një familje me prejardhje franceze. Një nga shkrimtarët e shquar argjentinas. Vepra e tij çmohej shumë nga Julio Cortázar dhe Jorge Luis Borges. Ja poezia që kam përgatitur për sot:
 
 
DASHURIA ËSHTË…
 
Dashuria është grabitje, më the një pasdite,
grabisim, na grabisin, e pastaj na ndodh shpesh,
që teshat tona më të mira mbeten shtigjeve
si zhele, si zambakët që vyshk vjeshta.
 
Kaluan vite dhe sërish pamja jote
ma përshkon mendjen si dritë meteori
dhe kur hedh sytë brenda humnerës sime plot me hije,
fjalët e tua më kujtohen: dashuria është grabitje.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s