Simone Tempia: 14 qershor 1983 / Përgatiti mateialin Maksim Rakipaj

 
Simone Tempia
 
Simone Tempia: 14 qershor 1983
 
Sot mbush 39 vjeç Simone Tempia, shkrimtar, gazetar italian. Në vitin 2014 hapi një faqe me titull “Vita con Lloyd”, që frymëzoi librat “Vita con Lloyd”, “In viaggio con Lloyd” dhe “Un anno con Lloyd”, ku Llojd është një maxhordom imagjinar, me të cilin autori, një lord, shkëmben batuta të stërholluara, me stil britanik:
 
 
PESIMIZMI
 
“Është pesimizmi që i bie derës, zotëri”
“Dhe ç’kërkon?”
“Taksën e lumturisë, zotëri”
“Lloyd…”
“Po, zotëri?”
“Po sikur t’a mbathim këtë herë?”
“Të bëj gati shkalafitjen me dy turbina, zotëri”
“Më mirë ngazëllimin me ngjitje vertikale”
“Ju pres mbi çati, zotëri…”
“Me motorrët ndezur, Llojd.”
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s