Ithaka 737: MARIA NIVEA ZAGARELLA (Sicily) / Bangla Translation: Tabassum Tahmina Shagufta Hussein & into English by Gaetano Cipolla

    শান্ত আবহাওয়া   ঘুমোও, আমার ছোট্ট প্রিয়জন তোমার মা এইখানে আছে তোমায় স্বস্তি দিতে ঝড় রাতকে করেছে ধবলিত বিদ্যুৎ চমকানির দিয়ে কয়েকটি আর গভীর কুয়াশা অন্ধ করে মন কিন্তু হৃদয় জানে যে একটি শেষ ইন্দ্রজাল এবং ঘাস জন্মায়… … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK”, Nr: 251 / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK”, Nr: 251    Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIV-të i botimit – Nr.251 QERSHOR 2022 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar … Continue reading

Parathënie e librit autobiografik “Rrëfimet e një kompozitori shqiptar” / Autobiografia e Aleksandër Vezulit: Rruga e vështirë muzikore dhe largimi nga atdheu

  Rrëfimet e një kompozitori shqiptar   Autobiografia e Aleksandër Vezulit: Rruga e vështirë muzikore dhe largimi nga atdheu   Parathënie   Të gjithë e dimë shprehjen “Varrit t’ia tregoj se ç’kam hequr”, kur kujtojmë dhimbjet apo vuajtjet që kemi … Continue reading