Kalendari poetik: Milena Agus 1959 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Milena Agus
 
Kalendari poetik: Milena Agus 1959
 
Shkrimtare italiane, lindur në Gjenova nga prindër sardë; jeton dhe punon në Kaljari, e lidhur fort me Sardenjën, sot është eksponente e Letërsisë së re sarde. Ja një poezi prej saj:
 
 
AJO S’ QE E MARRË
 
Ajo s’qe e marrë,
qe një krijesë e bërë në çastin
kur Zoti, thjesht, u mërzit
së bëri femra të zakonshme,
por se si i erdhi një dell poetik
dhe ja, krijoi atë.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s