Poezi nga Valbona Kolaveri

 
Poezi nga Valbona Kolaveri
 
 
Pasqyrë
 
Në pasqyrë
e thyer në mijëra
forma të mēndjes
 
Përballē vetes unë
staturë tek merr pozicion
të pëlqej veten
cilin dimension
se gjej
 
E dyjēzuar në një dualitet
jashtë dhe brënda
ku dora përkëdhel flokët
e shpirti kreh lotët
 
Unë në një pasqyrë
ku veten se njoh më
 
 
Sy frikë
 
Me sytë e frikës
harrim
fshihesh pas mjegullash
dendur frikë
pa kthim
 
Zbret
Ftohtë
largesē
thikē majē
mali mprehtë
frikë
 
Më mbulon me lotë
vesë
frika ime
e ftohtë
mbi re
më vret
 
Oqean
Pa anē
sy fikë
po më mbyt
 
Mos e fshih
magjinë mall
diej brënda meje
zjarr
për ty
djegin frikë
 
Galaktikë zemre
Eja
të lutem
mos ki frikē…
 
 
Buzëqesh
 
Ditën vesh në gaz
sytë ia ndris diellit
mërzitinë e zhdesh me natë
qiejsh
askush mos të ma dijë ëndrrën
Harmonikë valëzoj me tinguj
fringëlloj si era
sa dua të qesh
harlisur
pa pyetur
se ç’ mendon bota..
 
 
Mërzi
 
Mos më zen pritë
mërzi
laqeve të zemrës
 
E pabesë
s’të thirra
me më ba shoqni
idhët me të pi
shqeto ditēve
të idhëta zeher
 
Mos më nguc idhnake
mos
merak si ty
e piva me fund
dikur
një ditë
 
Sot
mësova ty të sos
me tu zgërdhi ndër sy
marroqe
e paftyrë
 
Hajt
shih për më mirë
lavir
 
Hej zot
për më keq
lene kështu
Zot bëje mirë
AMIN…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s