Kalendari poetik: Daisy Zamora 20 qershor 1950 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Daisy Zamora
 
Kalendari poetik: Daisy Zamora 20 qershor 1950
 
Poete bashkëkohëse nga Nikaragua, mbush sot 72. Autore e disa përmbledhjeve poetike, ka botuar edhe një antologji të femrave poete nga Nikaragua. Ja një poezi e saj:
 
 
KJO UNAZË…
 
Kjo unazë që mbajti
deri në të fundit çast
në atë gisht të plakur
me xixëllima bukurie:
zafir me diamant qarkuar
qe më e vogla kotësi në mjerimin e saj:
gurët e çmuar janë kristale qelqi
dhe platini është i rremë.
 
Për mua tani, është gjëja më e çmuar gjë që kam.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s