Kalendari poetik: Giacomo Prampolini (1898-1975) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Giacomo Prampolini
 
Kalendari poetik: Giacomo Prampolini (1898-1975)
 
Sot, më 22 qershor, është data e lindjes së Giacomo Prampolini-t, përkthyes, eseist dhe poet italian. Poliglot i rrallë, njihte rreth gjashtëdhjetë gjuhë. Veç krijimeve të tij, i solli lexuesit italian vepra autorësh të shquar nga shumë gjuhë që zotëronte. Ka fituar çmim nga Akademia Italiane për veprën “Historia Universale e Letërsisë” dhe çmimin “Martinus Nijhoff” për përkthimet nga holandishtja. Ja një poezi prej tij:
 
 
FJALËT
 
Sot më silleshin fjalët përqark
si të qenë flutura; fjalë të thjeshta fare:
guri, toka, qielli, vuajtja ime
dhe ajo e të gjithëve. Nesër gjithashtu
tjetër ditë do të jetë: së paku për ty,
o botë, që vërtitesh pa kujtesë.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s