Të përpëlitesh nga dhimbja… / Poezi nga Eva Kacanja

 
Poezi nga Eva Kacanja
 
 
Të përpëlitesh nga dhimbja…
 
Të përpëlitesh nga dhimbja,
do të thotë,
të mos ndjesh kurrizin
të djegë prej tehut t’thikës,
Do të thotë,
Të mos ndjesh shpirtin flutur,
tmerruar n’krah t’frikës,
Do të thotë,
të mos ndjesh syrin e kripur,
përzhitur prej errësirës,
do të thotë,
të mos ndjesh lëkurën,
Parfumin e së mirës,
Do të thotë,
Të mos ndjesh
zemrën,
kockat,
Urat,
ku shklet bota,
të mos ndjesh asgjë,
që më parë,
qe jotja!
Të përpëlitesh nga dhimbja,
Do të thotë,
ta shohësh trupin
dhe shpirtin tënd,
në mijëra copa copëtuar,
braktisur,
në at’Hon…
E ti,
Të përpëlitesh,
Pa ndjerë,
Fare pa kuptuar,
që edhe kështu,
Jeton!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s