Mexhid Mehmeti (Kosovë) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Mexhid Mehmeti (Kosovë)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Mexhid MEHMETI, autor i 45 ve¬pra¬ve (poe¬zi, poema, tregime, novela, ro¬ma¬ne, dra¬ma, kri¬¬¬tikë letrare e publi¬cis¬tikë), i prezantuar në disa anto¬logji po¬e¬ti¬ke, tekste … Continue reading

Xhelal Tosku (Rrogozhinë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Xhelal Tosku (Rrogozhinë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Xhelal Tosku u lind në qytetin e Rrogozhinës. Pasi mbaroi gjimnazin ndoqi studimet ne Fakultetin e Veterinarise prane UB të Tiranës dhe … Continue reading

Adriatike Lami (Tiranë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Adriatike Lami (Tiranë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Adriatike Lami lindi në vitin 1972. Ka mbaruar studimet universitare dhe pasuniversitare në Universitetin e Tiranës, dega; Gjuhë dhe letërsi shqipe. Investimet … Continue reading

 KRIJIMI ËSHTË DRITË E PALIMPSESTIT TË MEMORIES (Fjala në Takimin Ndërkombëtar të Poezisë – Sarandë, tetor 2021) / Nga: Pajtim  Çaushi – Kryetar i Klubit të Krijuesve Jonianë  

  KRIJIMI ËSHTË DRITË E PALIMPSESTIT TË MEMORIES   (Fjala në Takimin Ndërkombëtar të Poezisë – Sarandë, tetor 2021)   Të nderuar krijues, poetë dhe poete! Në emër të Shoqatës së Shkrimtarëve Jonianë, ju shpreh mirë se ardhjen në Sarandën … Continue reading

Merita Paparisto (Albania -Kanada) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Merita Paparisto (Albania -Kanada)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Merita Paparisto ka lindur dhe është rritur në qytetin e Elbasanit. Ajo është diplomuar në Universitetin e Tiranës në degën Financë. Të … Continue reading

Shqipe Bytyqi (Kosovë – Zvicër) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Shqipe Bytyqi (Kosovë – Zvicër)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Shqipe Bytyqi u lind në Gjakovë ku mbaroi shkollën fillore dhe të mesme. Në Prishtinë magjistroi në Fakultetin Teknik, drejtimi Arkitekturë. … Continue reading

Zade Kuqi (Kosovë) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Zade Kuqi (Kosovë)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Zade Kuqi lindi në Junik, Kosovë.Përfundoi studimet në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës, Dega: Letërsi dhe Gjuhë Shqipe. Është e punesuar në … Continue reading

Bujar Plloshtani (Maqedonia e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Bujar Plloshtani (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Bujar Plloshtani, poet dhe eseist. Ka kryer studimet për Drejtësi në Universitetin e Evropës Juglindore. Në Tetor 2007, themelon Shoqatën e … Continue reading

YAMABE AKAHİTO : YAPON ƏDƏBİYYATINDAN DAHA BİR TƏRCÜMƏM / Rus dilindən tərcümə edən: Təranə Turan Rəhimli

  YAMABE AKAHİTO   YAPON ƏDƏBİYYATINDAN DAHA BİR TƏRCÜMƏM   Yamabe Akahito VIII əsrin birinci yarısında yaşayıb-yaratmış görkəmli yapon xalq şairidir. Onun haqqında bioqrafik məlumat dövrümüzədək gəlib çatmamışdır. Yalnız bu məlumdur ki, o, saray şairi və kiçik dərəcəli saray məmuru … Continue reading

Poezi nga Enxhi Drapi

  Poezi nga Enxhi Drapi     Dosje pendimesh   Diku gjëkundi larg diçka ka mbetur Tretur nëpër muzgje diejsh e çelje perëndimesh Lodhshëm mjegulla shpohet me rrezen rrokur Rrokur, mban në krahë një dosje pendimesh.   Abazhurë të çakorduar … Continue reading

GÜL VE İNSAN / Nuri CAN

  Nuri CAN     GÜL VE İNSAN   Bir ninniyi kıskandıracak kadar güzel sesiyle çakıl taşları arasından sızıp gelen su, çimenler, dağ çiçekleri, ceylanlar, kuşlar, denizler, yeni doğmuş süt kokan bebekler, güller, toprak, rüzgarda nazlı nazlı devinen yapraklar, ağaçlar, … Continue reading

Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah

  Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah   Titulli: “Rreze letrare” (studime) Autore: Ermelinda Kashah Redaktor: Agim Demiri Korrektor: Ylli Musta, Konsulente shkencore:  Prof.  Klara Kodra Përpunimi kompjuterik: Mumin Shutaj  Shtëpia Botuese:  … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243”   Revista Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit – Nr.243 TETOR 2021 Del … Continue reading

Mili Das (India)

  Mili Das (India)   Mili Das is a bilingual poet and international published poet from Kolkata, India. She also write stories and novels, drama, features, cinema script,drama,child meditation, also love to recite her own poetry.Oneday her quotations of life … Continue reading

Marina Gocevska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marina Gocevska (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në vitin 1989 në Koçanë. Është diplomuar në Fakultetin Pedagogjik në Shkup. Punon edukatore në një Kopsht privat në … Continue reading