PËRUROHET LIBËR POETIK I AMERIKANES CARRIE HOOPER,  QË LEXON E SHKRUAN BUKUR SHQIP (Ajo u shpall “Anëtare Nderi”, e Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë) / Nga: ADNAN MEHMETI

PËRUROHET LIBËR POETIK I AMERIKANES CARRIE HOOPER,  QË LEXON E SHKRUAN BUKUR SHQIP (Ajo u shpall “Anëtare Nderi”, e Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë) Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro –Amerikanë,para disa ditësh, në mjerdiset e Monroe College, të Nju Jorkut, me mbështetjen … Continue reading

VJESHTA LETRARE E GJILANIT (Mesdita e Poezisë…) – TRE POETË NGA MATANË DRINIT (Fjala prezentuese në MESDITËN E POEZISË, në kuadër të Manifestimit “Vjeshta letrare e Gjilanit” ) / Përgatitur nga Albina IDRIZI

VJESHTA LETRARE E GJILANIT Mesdita e Poezisë… TRE POETË NGA MATANË DRINIT (Fjala prezentuese në MESDITËN E POEZISË, në kuadër të Manifestimit “Vjeshta letrare e Gjilanit” ) VJESHTËN LETRARE EGJILANI, gjegjësisht edicioni i tretë i saj, i cili startoi vetëm … Continue reading

Udhëtar, ngjyra dhe fjalë (Prezantim i Ekspozitës së piktorit Bashkim Hazizaj, prezantim i antologjisë poetike “ Atunis Galaxy-2018” dhe i atliesë së piktores Luljeta Elezi) / Nga: Agron Shele

Udhëtar, ngjyra dhe fjalë (Prezantim i Ekspozitës së piktorit Bashkim Hazizaj, prezantim i antologjisë poetike “ Atunis Galaxy-2018” dhe i atliesë së piktores Luljeta Elezi) Në qytetin Metz, Francë u zhvillua aktiviteti kulturor “Udhëtar, ngjyra dhe fjalë” , event që … Continue reading

Takim me shkrimtarin dhe botuesin Lek Pervizi me rastin e 25–vjetorit të revistës kulturore euro–shqiptare “Kuq e Zi” dhe botimit të dy librave : “Gjenerali” dhe “Odiseja e pafajsisë”

Takim me shkrimtarin dhe botuesin Lek Pervizi me rastin e 25–vjetorit të revistës kulturore euro–shqiptare “Kuq e Zi” dhe botimit të dy librave : “Gjenerali” dhe “Odiseja e pafajsisë”     F T E S Ë   Takim me shkrimtarin … Continue reading