Edicioni XIII: Luljeta LLESHANAKU (Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Luljeta LLESHANAKU (Albania)   Luljeta Lleshanaku kalindur në Elbasan. Është diplomuar për Letërsi nëTiranë. Ka ndjekur Programin Ndërkombëtar të Shkrimtarëve në Universitetin e Iowa-snë SHBA në 1999, dhe është diplomuar për Master nëArtet e BukuranëWarren Wilson College, po në SHBA … Continue reading

Edicioni XIII: Nicola ACCETTURA (Itali) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Nicola ACCETTURA (Itali)   I diplomuar në kimi industriale, në fillim ka punuar në industri kimike. Pas një krize relative të ndërgjegjes, i është kushtuar mësuesisë si docent matematike dhe kimie. Përveçse poet, është autor sprovash dhe tregimesh, disa nga … Continue reading

Edicioni XIII: Ruxandra CESEREANOU (Rumani) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Ruxandra CESEREANOU (Rumani)   U lind më 17 gusht të vitit 1963. Është profesore e Letërsisë Krahasuese në Universitetin e qytetit Kluzh në Rumani. Cilësohet dhe vlerësoret si shkrimtare me vlera të larta në letërsinë bashkëkohore rumune. Ka spikatur vecanërisht … Continue reading

Edicioni XIII: Gema Bocardo CLAVIJO (Spanjë) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Gema Bocardo CLAVIJO (Spanjë) Lindi në Madrit. E diplomuar për drejtësi, avokaturë. Shkrimtare,  poete, redaktore dhe tregimtare. Ka filluar te botojë  prej vitit 1996. Ka qënë  pjesë e shoqatës Arti i Ri të Madridit. Bashkëpunëtore me revistën “Patat e egra” … Continue reading

Edicioni XIII: Xhevahir SPAHIU ( Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë,  Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Xhevahir SPAHIU, Albania Xhevahir Spahiu lindi më 1 mars të vitit 1945 në Malind të Skraparit, është shkrimtar i njohur shqiptar.  Studioi në fakultetin histori-filologji, dega gjuhë-letëresi shqipe. Përvojë pune  -Gazetar në gazetën “Zëri i popullit”, 1968-1977. -Redaktor në revistën … Continue reading

Botuesi Rexhep Shahu publikon veprën letrare “Antologjia e tregimit shqiptar – shekulli XXI” (101 autorë) me radaktim nga Liljana Kristuli dhe recezent Izet Duraku

Titulli: Antologji e tregimit shqiptar – shekulli XXI (me 101 autorë) Botues: Rexhep Shahu Redaktore: Liljana Kristuli Recenzent: Izet Duraku Arti grafik dhe ballina: Blendi Shahu © Shtepia Botuese Klubi i PoezisëFjala e botuesitANTOLOGJIA JONË E TREGIMIT ME 101 AUTORË … Continue reading

“Pagine critiche di Poesia contemporanea. Linguaggi e valori comuni fra diversità culturali”: il nuovo libro di Domenico Pisana

“Pagine critiche di Poesia contemporanea. Linguaggi e valori comuni fra diversità culturali”: il nuovo libro di Domenico Pisana https://www.radiortm.it/…/pagine-critiche-di-poesia-conte…/… L’Editore abruzzese “Il cuscino di stelle” ha lanciato in questi giorni l’ultima fatica letteraria di Domenico Pisana, che vedrà la luce … Continue reading

On the eve of the Poetry International Meeting “The Trinity of Ionian Poetry”, Saranda, Albania, Season XIII (Në vigjilje të Takimit Poetik “Trirema e Poezisë Joniane”, Saranda, Albania Sezoni i XIII)

On the eve of the Poetry International Meeting “The Trinity of Ionian Poetry”, Saranda, Albania, Season XIII (Në vigjilje të Takimit Poetik “Trirema e Poezisë Joniane”, Saranda, Albania Sezoni i XIII) Doli nga shtypi Antologjia e poetëve pjesëmarrës të Takimit … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin periodik Revista Letrare Artistike “OBELISK” Nr. 219 / Botues: Roland Lushi

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin periodik Revista Letrare Artistike “OBELISK” Nr. 219 http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XI-të i botimit – Nr.219 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE … Continue reading

The book “Savage Wind” of Asoke Kumar Mitra is available on Lulu.com / Translated into Spanish by Josep Juarez

Savage Wind Par Asoke Kumar Mitra http://www.lulu.com/shop/asoke-kumar-mitra/savage-wind/paperback/product-24223044.html?fbclid=IwAR3cMGpJkzhBqBKNJjM_lfYpT9JTZeCWDsWmo6vl_vVz0sI_XmgIMM0ASkc A Bilingual Edition Translated into Spanish by Josep Juarez It is a book that leaves its leaves with the wind of nostalgia and its leaves fly among the memories in an autumn that will … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me tregime “Një zë në park” të autores Vita Blloshmi Kozeli

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me tregime “Një zë në park” të autores Vita Blloshmi Kozeli Redaktor e korektor letrar: Ndue Lazri Kopertina: Gjergj Kola, piktor, Itali Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-49-8 Përgatiti për botim: Roland Lushi ©Të gjitha … Continue reading

Coaching Esencial: Un viaje hacia el éxito y la trascendencia / por Marlene Pasini (Autor)

Coaching Esencial: Un viaje hacia el éxito y la trascendencia por Marlene Pasini (Autor) Innovación Editorial Lagares de México, S.A, de C.V. https://play.google.com/store/books/details?id=ed2dDwAAQBAJ&hl&fbclid=IwAR0PVhQrjcApjtfsJHAULGz2EyHmgnXhWjTgi1t76H7a-_Pu-P9HjdinWkk   Hoy en día, está muy de moda hablar del coaching, un tema que en general despierta mucho interés … Continue reading

Doli nga shtypi i Shtëpisë Botuese  “EMAL” vëllimi poetik  “FJALËT E PATHËNA” i autores  Lumturije Fortuzi me redaktim dhe parathënie nga shkrimtari Vullnet Mato

Doli nga shtypi i Shtëpisë Botuese  “EMAL” vëllimi poetik  “FJALËT E PATHËNA” i autores  Lumturije Fortuzi me redaktim dhe parathënie nga shkrimtari  Vullnet Mato   THJESHTËSIA POZITIVE, NË POEZINË E NJË ZONJE Duke marrë në dorë librin e dytë “FJALËT … Continue reading

Shtëpia Botuese “Lena Grafik Design” publikon librin “MËSUESIA SI MISION” të autorit Nehat Jahiu

Shtëpia Botuese “Lena Grafik Design” publikon librin “MËSUESIA SI MISION” të autorit Nehat Jahiu   Titulli: MËSUESIA SI MISION Autor: Nehat Jahiu Redaktore dhe lektore: Violeta Allmuça Recensentë: Zymer Mehani Drita Kosumi- Syla Ballina:Taulant Berisha Përgatitja kompjuterike: Drita Kosumi –Syla … Continue reading

Shtëpia Botuese ” Blendi”,  Prishtinë publikon librin monografik  “FAMILJA MJEKU – RRUGËTIMI HISTORIK” të autorit Muhamet MJEKU

Shtëpia Botuese ” Blendi”,  Prishtinë publikon librin monografik  “FAMILJA MJEKU – RRUGËTIMI HISTORIK” të autorit Muhamet  MJEKU Pas një pune të gjatë dhe me përkushtim, Muhamet Mjeku vjen edhe me një libër të ri. Kësaj radhe me librin monografik – … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon novelën “Përse u vonove Perëndi?” të autores Leta Guranjaku 

Shtëpia Botuese “ADA” publikon novelën “Përse u vonove Perëndi?” të autores Leta Guranjaku  Titulli: Përse u vonove Perëndi? Autore: Leta Guranjaku Redaktor:Leta Guranjaku  Zihni Elezi Kopertina: Liza Berisha Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-43-6 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati … Continue reading

PAK FJALË PËR LIBRIN “NUK VDESIN YJET” TË POETES HAVUSHE KASUMI-AHMETI… (Përgatitur për shtyp nga Sh.Sh. “Feniks” , botues sh.b. “Lena” Prishtinë…) / Nga: Bilall Maliqi, shkrimtar

PAK FJALË PËR LIBRIN “NUK VDESIN YJET” TË POETES HAVUSHE KASUMI-AHMETI… Përgatitur për shtyp nga Sh.Sh. “Feniks” , botues sh.b. “Lena” Prishtinë… “Nuk vdesin yjet”, është vëllimi poetik i radhës i poetes Havushe Kasumi- Ahmeti, në të cilën autorja ka … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Vepra 2- Publicistika” të autorit Daut Hoxha

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Vepra 2- Publicistika” të autorit Daut Hoxha Titulli: VEPRA 2 PUBLICISTIKA Autor: Daut Hoxha Botim i parë 2019 Përgatiti për botim: Roland Lushi  Shtëpia Botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 http://www.botimetada.com Cel: 068 … Continue reading

The book “Flowers of the present SEVEN WORLD POETS” is available on Lulu.com – Demer Press / Editor in Chief: Hannie Rouweler

Flowers of the present SEVEN WORLD POETS – Demer Press http://www.lulu.com/shop/seven-poets/flowers-of-the-present-seven-world-poets/paperback/product-24198130.html?fbclid=IwAR2l6_o8YmXHwDLVk91FFb_My08v9rqOCfxjT3gxqTMvcNgEqv8IqVFHkQY Authors / poets / poems and 1 interview Rahim Karim Mbizo Chirasha Tatiana Terebinova Hadaa Sendoo Hannie Rouweler Debasish Parashar Agron Shele   Fiche technique du produit ISBN 9780244807412 … Continue reading

“Bota e djeshme – Kujtime të një evropiani” ( Vepër autobiografike) – STEFAN CVAJG / Përktheu në shqip Aristidh Ristani

“Bota e djeshme – Kujtime të një evropiani” ( Vepër autobiografike) – STEFAN CVAJG Rritemi të qetë, veçuar e në rehati, por befas rrugëve të botës na lëshojnë; sipër nesh përplasen prore dallgët mizëri, gjithçka na tundon, shumë gjëra na … Continue reading

BOTIM I RI NË GJUHËN ANGLEZE: Shtëpia Botuese, Prestigjioze:” iUnivers,” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, botoi këto ditë librin me titull: ‘IVORY EYE’ (ATI DHE FATI) të autorit Kristaq Turtulli

BOTIM I RI NË GJUHËN ANGLEZE Shtëpia Botuese, Prestigjioze: ” iUnivers,” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, botoi këto ditë librin me titull: ‘IVORY EYE’ (ATI DHE FATI)  Miq të nderuar dhe të respektuar, dhjetë vjet pas botimit në gjuhën … Continue reading

The book” THERE’S NO PARADISE and Other Selected Poems Tanka & Haiku” by Ram Krishna Singh  is available on Amazon

The book” THERE’S NO PARADISE and Other Selected Poems Tanka & Haiku” by Ram Krishna Singh  is available on Amazon

by Ram Krishna Singh (Author)

https://www.amazon.com/THERES-PARADISE-Other-Selected-French/dp/6202292474/ref=mp_s_a_1_5?keywords=Ram%20Krishna%20Singh&qid=1558840614&s=books&sr=1-5&fbclid=IwAR0VfWjII6NR-DTHURXci4Of7E_FrWJafBEOaPwVEtaw7J-7qSgo6hMmhRw

 

***

Life is too real to be believed, yet we must keep dreaming and try to live with a resonance of what we think while we touch various levels of reality–political, social, personal or spiritual– and be ourselves. Genuine poetry happens as an event to be truthful, clear, courageous and honest to oneself; to be open about things one often tries to conceal. Poetry provides an opportunity for expressing one’s intimate moments with the same passion as while talking about the interwoven outer realities. My experience convinces me that we are not limited by what we are, but we are limited by what we are not. Poetry becomes a means to overcome this limitation, and thus, allows us not only to know ourselves but also to expand on what we are. We should remain open to healthy revisions that we can make to our way of thinking, and incorporate new perspectives into our outlook. In other words, we should not let our rigidity destroy our potential, but rather we should evince a forward-looking, tolerant, and open mindset if we wish to create future. I hope the poems in the book would help us traverse the boundaries of hesitation to see the joy of fulfilment.

 

 

Ram Krishna Singh 

The book ” Symphony and Other Poems” by Ayub Khavar is available on Amazon / AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul

The book ” Symphony and Other Poems” by Ayub Khavar is available on Amazon https://www.amazon.in/dp/B07VGM6Y8S/ref=cm_sw_r_fm_apa_i_jD3lDb2BVA60W?fbclid=IwAR16Kb07Nw1kt3YkV7JvcrUAMjmDZNn9dioRLOCI1QNq3Hh9–gaYWLDxC8   Symphony and Other Poems Hardcover – 2018 by Ayub Khawar (Author) Publisher: Aabs publishing house (2018) ASIN: B07VGM6Y8S AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul

Shtëpia Botuese “Skanberbeg Books” publikon romanin “Juda”  të autorit Amos Oz,  përkthyer në shqip nga Alina Karaulli / Botuese: Flutura Açka

Shtëpia Botuese “Skanberbeg Books” publikon romanin “Juda”  të autorit Amos Oz,  përkthyer në shqip nga Alina Karaulli   Kënga e fundit e zërit të pashtershëm Juda, roman nga Amos Oz Një nga gjërat që më ka dhënë qetësi përherë, është … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Libri i Klarës-2  (Përralla të shkurtëra për kalamaj të gjatë) të autorit Jani Duri

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Libri i Klarës-2  (Përralla të shkurtëra për kalamaj të gjatë) të autorit Jani Duri Autor: Jani Duri Libri i Klarës-2 Përralla të shkurtëra për kalamaj të gjatë Redaktore: Juvelta Duri Kopertina dhe ilustrimi: Florjan Doka … Continue reading

“PAN INDIAN POETRY IN ENGLISH SPANNING”  – FIRST TWO DECADES OF 21st CENTURY” / Bausdep CHAKRABORTI and Jernail SINGH ANAND

“PAN INDIAN POETRY IN ENGLISH SPANNING”  FIRST TWO DECADES OF 21st CENTURY” edited by: BASUDEB CHAKRABORTI and JERNAIL SINGH ANAND ISBN:9788170196495 Pages: 220 Price: INR 450.00 $ 30.00 Published by: Today and Tomorrow’s Printers and Publishers. 4436/7, Ansari Road.Daryaganj, New … Continue reading

The book ”In his light ” by Juljana Mehmeti is available on Lulu / Demer Press – Hannie Rowuler

The book ”In his light ” by Juljana Mehmeti is available on Lulu  http://www.lulu.com/shop/juljana-mehmeti/in-his-light/paperback/product-24160283.html?fbclid=IwAR0PNsytDCXgBzeNrQUUHKxmG0bzzipQMAgMMB8i4-xY3edSpStxkBH7FLI   Title: In his light English poems by JULJANA MEHMETI, about e.g. love, memories, loss. Translated from Albanian into English by Arben Hoti. ISBN: 9780244198619 Copyright: … Continue reading

Publikohet Revista “Alternativa ” , Revistë Periodike Shqiptaro- Italiane- Kulturore, Nr-IV, Viti i – II i Botimit – 2019 / Botuese: Eltona Lakuriqi

Publikohet Revista “Alternativa ” , Revistë Periodike Shqiptaro- Italiane- Kulturore, Nr-IV, Viti i – II i Botimit – 2019     Drejtoreshë: Eltona Lakuriqi   Nuk lejohet kopjimi i materialeve pa lejen me shkrim nga drejtoresha.   Adresa facebook: Eltona … Continue reading

The book ”The Dance of Darkness ” by Muhammad Shanazar is available on Amazon / AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul

The book ” The Dance of Darkness ” by Muhammad Shanazar  is available on Amazon https://www.amazon.in/dp/B07QWY8SLZ/ref=cm_sw_r_wa_awdo_t1_e1BUCbCH309HR?fbclid=IwAR0Cz1wqudeLx6IHpRq_miD-OxtcjEQtCIy5V_p0hb04GBwSd44OTejycHo   The Dance of Darkness Paperback – 2019 by Muhammad Shanazar (Author) Paperback Publisher: AABS PUBLISHING HOUSE (2019) ASIN: B07QWY8SLZ AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul