Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 246

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 246   Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIV-të i botimit – Nr.246 JANAR 2022 Del në datë 15 të çdo muaji.   … Continue reading

Doli nga shtypi romani për fëmijë “Ëndrra e malit” i shkrimtarit Bilall Maliqi / rajonipress/

  Doli nga shtypi romani për fëmijë “Ëndrra e malit” i shkrimtarit Bilall Maliqi   https://rajonipress.com/doli-nga-shtypi-romani-per-femije-endrra-e-malit-i-shkrimtarit-bilall-maliqi/?fbclid=IwAR2XHK7hVTbXMCH8UVhNpAofQ3Ky3fSqj5Qt2EcvRrm-xbnJQgVUFtdyTxg     Doli nga shtypi libri më i ri, romani për fëmijë me titull “Ëndrra e Malit” i shkrimtarit Bilall Maliqi, botues shb “Lena” … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me përkthime të autorëve indianë “Mjegulla e bardhë (White fog)” të përkthyesit Delo ISUFI

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me përkthime të autorëve indianë “Mjegulla e bardhë (White fog)” të përkthyesit Delo ISUFI   Mjegulla e bardhë/White fog Poetry Shqipëroi: Delo ISUFI Redaktor: Viron KONA Recensent: Sadik BEJKO Kopertina : Rajashree MOHAPATRA First … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Ujëvara dashurie…” të autorit Lulzim Lami

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Ujëvara dashurie…” të autorit Lulzim Lami   Titulli: Ujëvara dashurie… Autor: Lulzim Lami Redaktor: Basir Bushkashi Arti grafik: Artan Kurti © Të gjitha të drejtat janë të autorit ISBN:978-9928-362-13-1 Tirazhi: 200 kopje   … Continue reading

Klubi i Poezisë boton Nr. 34 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës / Izet Duraku (Drejtor); Rexhep Shahu (Kryeredaktor) dhe Flamur Hoxha (Sponsor)

  Klubi i Poezisë boton Nr. 34 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës    Sponsor: Flamur Hoxha Drejtor: Izet Duraku Kryeredaktor: Rexhep Shahu Botues: Klubi i Poezisë, Tiranë Arti grafik: BoV Desing – Blendi Shahu ISSN 2520-7571   B O … Continue reading

Shtëpia Botuese “Buzuku” publikon librin “Voltaikët” të poetit Laurent Grison me përkthim nga Mirela Papuçiu

  Shtëpia Botuese “Buzuku” publikon librin “Voltaikët” të poetit Laurent Grison me përkthim nga Mirela Papuçiu   Titulli: Voltaikët Autor: Laurent Grison Përkthyese: Mirela Papuçiu Shtëpia Botuese: Buzuku     ***   të endësh ekzistencën një thile mbarë një mbrapsht … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 244- 245 ” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 244 – 245 ”   Obelisk 244-245 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit – Nr.244-245 NËNTOR-DHJETOR 2021 Del në datë … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Shkëlqimi dhe mjerimi i gjeniut” të autorit (Hamdi) Erjon Muça

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Shkëlqimi dhe mjerimi i gjeniut” të autorit (Hamdi) Erjon Muça   Shkëlqimi dhe mjerimi i gjeniut Autor: (Hamdi) Erjon Muça Redaktor & Korrektor: Roland Lushi Botimi i parë: 2021 ISBN: 978-9928-362-06-3 Formati : 14x20cm … Continue reading

  Publikohet në rrjetet sociale numri i dytë i revistës online “SATURNO” / Botues: Francesca Gallello & Gabriel Italo Nel Gomez

    Publikohet në rrjetet sociale numri i dytë i revistës online “SATURNO”   Kjo revistë italiane drejtohet nga autorja e mirënjohur kalabreze Francesca Gallello & Gabriel Italo Nel Gomez. Ajo ka në qendër të vëmendjes autorë italian, shqiptar dhe … Continue reading

Klubi i Poezisë boton Nr. 33 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës / Izet Duraku (Drejtor); Rexhep Shahu (Kryeredaktor) dhe Flamur Hoxha (Sponsor)

    Botohet Nr. 33 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës   Sponsor: Flamur Hoxha Drejtor: Izet Duraku Kryeredaktor: Rexhep Shahu   Botues: Klubi i Poezisë, Tiranë Arti grafik: BoV Desing – Blendi Shahu ISSN 2520-7571   B O R … Continue reading

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Një jetë me letërsinë” (Vëzhgime, mendime kritike mbi krijimtarinë letrare të Vladimir Muçës)  të autorit Sindi Atjan Kavaja

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Një jetë me letërsinë” (Vëzhgime, mendime kritike mbi krijimtarinë letrare të Vladimir Muçës)  të autorit Sindi Atjan Kavaja     Autor: Magjistër. Sindi Atjan Kavaja Titulli: Një jetë me letërsinë Vëzhgime, mendime kritike mbi … Continue reading

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “KANUNI I LEK DUKAGJINIT” të autorit SHTJEFËN GJEÇOVI me parathënie nga Prof. Dr. ANTON NIKË BERISHA

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “KANUNI I LEK DUKAGJINIT” të autorit SHTJEFËN GJEÇOVI me parathënie nga Prof. Dr. ANTON NIKË BERISHA   Titulli: KANUNI I LEK DUKAGJINIT Autor: SHTJEFËN GJEÇOVI Me parathënie nga Prof. Dr. ANTON NIKË BERISHA Pasthënie … Continue reading

OSMAN ÖZTÜRK’ÜN YENİ ŞİİR KİTABI “ LA DENSIDAD DE LA NOCHE / THE HEAVINESS OF THE NIGHT / GECENİN AĞIRLIĞI” İSPANYA’DA ÇIKTI!

  Osman Öztürk     OSMAN ÖZTÜRK’ÜN YENİ ŞİİR KİTABI “ LA DENSIDAD DE LA NOCHE / THE HEAVINESS OF THE NIGHT / GECENİN AĞIRLIĞI” İSPANYA’DA ÇIKTI!   Güfteleri Türkiye’nin ünlü bestekârları tarafından bestelenen, şiirleri 24 dile çevrilen ve birçok … Continue reading

Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah

  Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah   Titulli: “Rreze letrare” (studime) Autore: Ermelinda Kashah Redaktor: Agim Demiri Korrektor: Ylli Musta, Konsulente shkencore:  Prof.  Klara Kodra Përpunimi kompjuterik: Mumin Shutaj  Shtëpia Botuese:  … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243”   Revista Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit – Nr.243 TETOR 2021 Del … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Tetë të jashtëzakonshëm” të autorit Petrit Sulaj

    Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Tetë të jashtëzakonshëm” të autorit Petrit Sulaj     Titulli i librit: Tetë të jashtëzakonshëm Autor: Petrit Sulaj Redaktore: Teuta Sadiku Botues: Roland Lushi Kopertina: Grafika ADA Formati: 14 X 20 ISBN: 978-9928-326-96-6 … Continue reading

Shtëpia Botuese “Fiorentina” publikon vëllimin poetik “Kape ëndrrën Sarah” të autores Fatbardha Behri Kaçi

  Shtëpia Botuese “Fiorentina” publikon vëllimin poetik “Kape ëndrrën Sarah” të autores Fatbardha Behri Kaçi Titulli: Kape ëndrrën Sarah Autore: Fatbardha Behri Kaçi Shtëpia Botuese: Fiorentina     Kape ëndrrën Sarah!    Në prekje të ëndrrës,  Balerina Sarah flatrat rreh … Continue reading

The publishing house “ADA” just published the book with poetry : “ I want you to know…”, in the English language, by the Albanian- American author, Ana Toma

  The publishing house “ADA” just published the book with poetry : “ I want you to know…”, in the English language, by the Albanian- American author, Ana Toma   I want you to know … (Poetry) Author: Ana Toma … Continue reading

Shtëpia Botuese “EMAL” publikon librin me tregime “Me gjuhën e tyre” të autores Rudina Muharremi Beja me redaktim dhe botim nga Demir Gjergji

  Shtëpia Botuese “EMAL” publikon librin me tregime “Me gjuhën e tyre” të autores Rudina Muharremi Beja me redaktim dhe botim nga Demir Gjergji     Titulli: Me gjuhën e tyre Autore: Rudina Muharremi Beja Redaktor: Demir Gjergji Shtëpia Botuese: … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me poezi dhe fabula ” Të mos humbasim me botën!” të autorit Robert Vangjeli 

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me poezi dhe fabula ” Të mos humbasim me botën!” të autorit Robert Vangjeli    Titulli: Të mos humbasim me botën! (poezi dhe fabula) Autori: Vangjelizmo Redaktoi – Tomas Menkshi Reçensent – Erget Cenolli … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 241-242” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 241-242” Obelisk 241-242Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”http://www.botimetada.comPeriodike letraro-artistikeViti XIII-të i botimit – Nr.241-242GUSHT- SHTATOR 2021Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSNInternational Centre 45rue … Continue reading

International Day of Peace 2021 / Dr. T. Ashok Chakravarthy

International Day of Peace 2021

International Day of Peace – 2021 An exclusive poem to commemorate and capitulate for projecting peace and harmony – Let us cooperate – Let us co-promote – Let us propagate – U.N.Os International Day of Peace – 2021 for an equitable and sustainable world and strengthening the ideals of peace through non-violence and cease-fire .
 
The 2021 theme for the International Day of Peace is “Recoveringbetter for an equitable and sustainable world”. We invite you to join the efforts of the United Nations family as we focus on recovering better for a more equitable and peaceful world. Celebrate peace by standing up against acts of hate online and offline, and by spreading compassion, kindness, and hope in the face of the pandemic, and as we recover.
 
Background
The International Day of Peace was established in 1981 by the United Nations General Assembly. Two decades later, in 2001, the General Assembly unanimously voted to designate the Day as a period of non-violence and cease-fire.
 
#Recoveringbetter for an equitable and #sustainableworld
#newmovietrailers,#UNOS,#UN
 
Follow her on Facebook: https://www.facebook.com/tacvarthy
Subscribe to us on Youtube: https://www.youtube.com/user/worldpea
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/worldpeacep
 
Connect with us: Dr. T. Ashok Chakravarthy,
Madhav Nagar, Saidabad,
Hyderabad – 500 059 [TS] INDIA

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Oh, ç’vite të vrara!” të autores Bajame Hoxha – Çeliku

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Oh, ç’vite të vrara!” të autores Bajame Hoxha – Çeliku     …Tek libri ku gjejmë shpërthimin shpirtnuer të Bajames, ajo që zapton sot lexuesin asht e “pabesueshmja” dashuni për jetën, shoqninë e … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Guernikë e re” të autorit Dritan Thomaraj

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Guernikë e re” të autorit Dritan Thomaraj   Titulli: Guernikë e re (Poezi) Autor; Dritan Thomaraj Redaktor: Agron Tufa Korrektore gjuhësore: Sonila Sala Kopertina: Dritan Thomaraj Botimi i parë: 2021 ISBN: 978-9928-326-84-3 Formati … Continue reading

Klubi i Poezisë boton Nr. 32 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës / Izet Duraku (Drejtor); Rexhep Shahu (Kryeredaktor) dhe Flamur Hoxha (Sponsor)

  Botohet Nr. 32 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës   Sponsor: Flamur Hoxha Drejtor: Izet Duraku Kryeredaktor: Rexhep Shahu   Botues: Klubi i Poezisë, Tiranë e-mail: revistaillz@yahoo.com ose klubipoezis@yahoo.com Arti grafik: BoV Desing – Blendi Shahu ISSN 2520-7571   … Continue reading

ATUNIS GALAXY ANTHOLOGY – 2022 / Demer Press

  ATUNIS GALAXY ANTHOLOGY – 2022   ANTHOLOGY OF CONTEMPORARY WORLD POETRY ATUNIS POETRY   Demer Press Edition: 2022 ISBN: 978-1-304-80391-7 Cover: Mordechai Geldman Copyright: all poets, contributors   https://www.lulu.com/en/us/shop/and-international-poets-and-hannie-rouweler/atunis-galaxy-anthology-2022/paperback/product-n5g48k.html?fbclid=IwAR1AeIkGjRn3AwXsJuMcVMIo60wjrGiWTrn7Efb4FNDzx7nNDXimpbLplGc&page=1&pageSize=4     LEADERSHIP STAFF:   Editor in Chief: Agron Shele … Continue reading

Shtëpia Botuese “ARTE-GRAFIK-PRINTIM-LIBËRLIDHJE” boton vëllimin poetik “SHTRËNGATAT E JETËS” të autores  Shpresa Muça Erdos me redaktim, kopertinë dhe parathënie nga Vullnet Mato 

  Shtëpia Botuese “ARTE-GRAFIK-PRINTIM-LIBËRLIDHJE” boton vëllimin poetik “SHTRËNGATAT E JETËS” të autores  Shpresa Muça Erdos me redaktim, kopertinë dhe parathënie nga Vullnet Mato      NJË LAURESHË, QË NIS TË KËNDOJË NË VJESHTË   Zonja e nderuar Shpresa Muça Erdos, … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Përtej fjalëve” të autores Rosy Gallace me përkthim nga Irma Kurti

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Përtej fjalëve” të autores Rosy Gallace me përkthim nga Irma Kurti   Titulli i librit: Përtej fjalëve Titulli i origjinalit: Oltre le parole Autore: Rosy Gallace Përkthyese: Irma Kurti Redaktor: Sejdin Cekani © … Continue reading

Shtëpia Botuese ATUNIS promovoi në Bibliotekën Kombëtare Pjetër Bogdani”, Prishtinë, librat: “Perëndeshë që më pushton” “Koha s’falë mëkate” dhe “Shtigjeve të jetës” të autorit Xhemajli Shala

  Shtëpia Botuese ATUNIS promovoi në Bibliotekën Kombëtare Pjetër Bogdani”, Prishtinë, librat: “Perëndeshë që më pushton” “Koha s’falë mëkate” dhe “Shtigjeve të jetës” të autorit Xhemajli Shala     Më 15 Korrik 2021, në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë … Continue reading

Doli nga shtypi i Shtëpisë Botuese ““ARTE-GRAFIK-PRINTIM-LIBËRLIDHJE” vëllimi poetik “ATDHE-STREHA E SHPIRTIT” i autores   Xhemile Hoxha Aliu me redaktim, parathënie dhe kopertinë nga Vullnet Mato

  Doli nga shtypi i Shtëpisë Botuese ““ARTE-GRAFIK-PRINTIM-LIBËRLIDHJE” vëllimi poetik “ATDHE-STREHA E SHPIRTIT” i autores   Xhemile Hoxha Aliu me redaktim, parathënie dhe kopertinë nga Vullnet Mato.     NJË SHPIRT ATDHETAR, TEJET I NDJESHËM   Poetesha e shquar kosovare, zonja … Continue reading

The Indifferent Fate by Dr. Jernail Singh Anandis is available on Amazon / Translated into German by Marjeta Shatro – Rrapaj

The Indifferent Fate by Dr. Jernail Singh Anandis is available on Amazon Dr Jernail Singh Anand (Author) Marjeta Shatro Rrapaj (Author, Translator) Product details ASIN ‏ : ‎ B095WVHDFL Publisher ‏ : ‎ Yayati Madan G Gandhi Group of Publication; 1st edition (May 15, … Continue reading

“J’ÉCRIS LA FEMME” by Marija Najthefer Popov is available on Lulu.com

  “J’ÉCRIS LA FEMME” by Marija Najthefer Popov is available on Lulu.com https://www.lulu.com/en/en/shop/marija-najthefer-popov/j%C3%A9cris-la-femme/hardcover/product-8m5jdw.html?page=1&pageSize=4 Poésie écrite à une femme dans une femme Tout ce qui fait d’une femme une femme Publication   Date:2-6-2021 Language: French ISBN:9781387339716 Category: Poetry Copyright: All Rights … Continue reading

Song of Pebles by Asoke Kumar Mitra is available on Lulu.com

  Song of Pebles by Asoke Kumar Mitra is available on Lulu.com https://www.lulu.com/en/us/shop/asoke-kumar-mitra/song-of-pebbles/paperback/product-qqp4dr.html?fbclid=IwAR0kPen0IwG3yWFB4AjZ3RNVKjv6Fu4Y_Z1mmzAyxXjjyGmo5K5x-BPobRw&page=1&pageSize=4 ASOKE KUMAR MITRA SONG OF PEBBLES А Bilingual Edition Translated into French by Marjorie Meetoo I have been writing poetry in а general sense for nearly forty … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 239-240” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 239-240” Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”www.botimetada.comPeriodike letraro-artistikeViti XIII-të i botimit – Nr.239-240QERSHOR-KORRIK 2021Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSNInternational Centre 45rue de Turbigo, … Continue reading

“Another face of Sky” by B. Narsing Rao is available on Lulu.com & Bookemon.com

  “Another face of Sky” by B. Narsing Rao is available on Lulu.com    https://www.lulu.com/en/us/shop/b-narsing-rao/another-face-of-sky/paperback/product-yew9y9.html?fbclid=IwAR2sXL1d-NKZx5WRHGE6gucjuTQovV1-D_TrfQ_MAZ5bmRn7w-9ChtdupBo&page=1&pageSize=4   Man’s amazement at what surrounds and observes him always turns into philosophical amazement, and the meaning or point of view that freezes for a … Continue reading