Poem by Donya Mirzaei / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  Poem by Donya Mirzaei     —————- ইরানি কবির কবিতা ———————   একগুচ্ছ কবিতা (Selected poems)   মূল: ডোনিয়া মির্জাই রূপান্তর: মাসুদুল হক   ১. আমার চোখ এবং তোমার হাত ওরা দুজনেই ভালো শিকারী যখন আমরা দুজনেই টার্গেট করি … Continue reading

“Sketch of Prévert” of Camilo Múnera: winning poem of “Your favorite poet” contest – Colombia / Translated by María Del Castillo Sucerquia

  “Sketch of Prévert” of Camilo Múnera: winning poem of “Your favorite poet” contest – Colombia   Camilo Múnera Benítez (1996 – Magdalena, Colombia), is a business administrator graduated from the University of Magdalena. He has been a fan of … Continue reading

Söyle, Canım! (Dillen Läläm!) – Italmaz Nuryýew / Türkmence ’den Türkçe ‘ye çeviren Ahmet Yalçınkaya

  Italmaz Nuryýew   Modern Türkmen şiiri temsilcilerinden İtalmaz Nuriyev (Italmaz Nuryýew) 1938 yılı Ekim ayında Türkmenistan ‘ın Mary şehrinde doğdu. Moskava ‘daki Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü ‘nden mezun oldu. Ortaokul yıllarında şiir yazmaya başlayan Nuriyev ‘in ilk şiir kitabı … Continue reading

YAMABE AKAHİTO : YAPON ƏDƏBİYYATINDAN DAHA BİR TƏRCÜMƏM / Rus dilindən tərcümə edən: Təranə Turan Rəhimli

  YAMABE AKAHİTO   YAPON ƏDƏBİYYATINDAN DAHA BİR TƏRCÜMƏM   Yamabe Akahito VIII əsrin birinci yarısında yaşayıb-yaratmış görkəmli yapon xalq şairidir. Onun haqqında bioqrafik məlumat dövrümüzədək gəlib çatmamışdır. Yalnız bu məlumdur ki, o, saray şairi və kiçik dərəcəli saray məmuru … Continue reading

Marina Gocevska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marina Gocevska (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në vitin 1989 në Koçanë. Është diplomuar në Fakultetin Pedagogjik në Shkup. Punon edukatore në një Kopsht privat në … Continue reading

Marta Markoska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marta Markoska (Maqedoni e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në datën 29.06.1981 në Shkup. E diplomuar për Letërsi të Përgjithshme dhe komparative në fakultetin filologjik “Bllazhe Koneski” në … Continue reading

Albena Dekova (Bullgari) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Merita Paparisto

  Albena Dekova (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Pleven më 1967. Ka përfunduar studimet për gazetari në Universitetin e Sofies. Punoi në media të ndryshme të Plevenit si … Continue reading

Nina Chilyanska (Bullgari) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Svetoslav Stefanov

  Nina Chilyanska (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Shkruan poezi prej dymbëdhjetë vjetësh. Poezi të saj në bullgarisht janë botuat në gazetën “Fundjavë”, në faqen e mirënjohur online “Zbulesat” etj. Poezia … Continue reading

  Poems by Monika Ajay Kaul / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  Poems by Monika Ajay Kaul   ——————— ভারতের কবিতা ———————   মূল:মনিকা অজয় ​​কৌলে  রূপান্তর: মাসুদুল হক     ১.আমরা তাকে খুঁজে পাবো … !! (We Shall Find Her…!!)   যদিও এই অন্তহীন গ্রীষ্মকাল আমাদের স্মৃতিতে ভেসে ওঠে, প্রকৃতি … Continue reading

Katarina Saric’ (Mali i Zi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Solli në shqip Juljana Mehmeti

  Katarina Saric’ (Mali i Zi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Katarina Sarić (10.03.1976.) Profesore e letërsisë sllave dhe filozofisë me master në shkencat politike. Është një aktiviste malazeze për të drejtat … Continue reading

 Antonis Skiathas (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Antonis Skiathas (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Athinë në vitin 1960. Jeton në qytetin e Patras. Është poet, antolog dhe kritik letrar. Kanë qarkulluar 11 libra të … Continue reading

 Maria Xanthopoulou (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Alush Avduli

  Maria Xanthopoulou (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Tërfili të Janicas. Është edukatore kopshti me studime pasuniversitare me specializim në autizëm. Gjithashtu ka qënë producente dhe prezantuese 20 … Continue reading

Aleksia Athanasiu (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Aleksia Athanasiu (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Aleksia Athanasiu është korfiate dhe banon në ishullin e Feakëve. Ka botuar dy romane fantastiko-shkencore si dhe dhjetra tregime të tjera të publikuara … Continue reading

Dhimitris Kanellopoullos (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Dhimitris Kanellopoullos (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Poet, prozator dhe botues. U lind në vitin 1954. Studjoi për Histori – Arkeologji në Universitetin e Athinës dhe për Histori – Filozofi … Continue reading

  Alfredo Vasco (Itali) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Dashamir Malo

  Alfredo Vasco (Itali)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Alfredo Vasco jeton në teatër. Aktor, regjizor, autor. Teatri e çon drejt shkrimit, tek historia, tek poezia. Gjithçka bëhet esencë. Gërshetim. Etje. Tekstet … Continue reading

Joanna Kalinowska (Itali – Poloni) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Dashamir Malo

  Joanna Kalinowska (Itali – Poloni)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Joanna Kalinowska u lind në Elblag, Poloni. Ka jetuar për shumë vite në Taranto, Itali. Është mësuese, poete, përkthyese dhe themeluese … Continue reading

  Rainer Schulte (SH. B. A) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Gjekë Marinaj

  Rainer Schulte (SH. B. A)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Rainer Schulte është i njohur në letërsinë e sotme Amerikane si poet, përkthyes, dramaturg, eseist e kritik letrar. Pas mbarimit të … Continue reading