Poezi nga Sonja Haxhia

Poezi nga Sonja Haxhia     Gjurmë   Unë dua ecjen nëpër rërë, ku hapat lënë gjurmë zgjatjen e hijes deri në det, duke u dorëzuar në transforminin e kthjelltesive të paimagjinuara. dhe ashtu shkujdesur…. zgjedh thellësitë e tua…. duke … Continue reading

الحرب في الشرق الأوسط ( Wojna na Bliskim Wschodzie) – Poem by Alicja Kuberska / Translated in Arabic by Bilal Fattach

Poem by Alicja Kuberska     الحرب في الشرق الأوسط   ذكريات مثل حبيبات الرمل خلال عاصفة في الصحراء كانوا يدورون بعنف في العقل. ضربوا بشدة ، أصيبوا بجروح بالغة.   يتجول البصر حول المدينة المهجورة أتذكر أنه كانت هناك … Continue reading

Ветви времени / Татьяна Теребинова

Татьяна Теребинова   Ветви времени Улыбка воина дышит в движеньи твоего пульса . Ночь сбросила нам божественное покрывало неведенья; пьют росу ожиданья саксаул и чинара. Ты – горящая лодка; твои волны – кипящая кровь мысли и ожёг одиночеством пустынной ночи. … Continue reading

Poezi nga Sami Sherifi 

Poezi nga Sami Sherifi    AROMA E MOLLËVE TË THARA Ngarkuar me ëndrra Dhimbje E mallëngjim Në kopshtin tim të fëmijërisë Mes gjetheve të zverdhura të mollëve Ku hija e nënës më fshihet Po rikthehem Me nënën të ç’mallem Dhe … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   PËR MËKATIN, TONË… Sa s’është vonë T’u lutemi, gjakut t’derdhur e pikave t’lotit Për mëkatin tonë T’mbetur, damkë kobëzezë, në tokë të Zotit Për hijet e zeza e tradhtitë t’dala, nga kullat e fisit Si … Continue reading

 “Poema e eshtërnajës” ( botimi i pare ne USA, viti 2009, në italisht dhe anglisht, me titullin “Abysses-Voragini” (Intermezo e parë) / Shpend Sollaku Noé 

 “Poema e eshtërnajës” ( botimi i pare ne USA, viti 2009, në italisht dhe anglisht, me titullin “Abysses-Voragini” Intermezo e parë Çfarë ndien deti ventrilok në bunacë, i dallgëve belbacake të pacipa, i varreve anonimë të mbjella brigjeve, shënuar nga … Continue reading

Poezi nga Erjon Muça

Poezi nga Erjon Muça   Gurët Lëvizin copëzat e gurëve nga majat e maleve, me dëshirë të zjarrtë për detin ndjekin udhëtimin e lumejve. Ndërsa deti me zemërngurtësi, i nxjerr në breg… E dashurojnë detin, megjithëse një dashuri anormale, ai … Continue reading

Poezi nga Odise Kote

Poezi nga Odise Kote   IKËN NGA MUROSJA MARGARITA … Shtatë shekuj priti Margarita të dërgonte një shenjë, një Lilak, në portën e rëndë të Baladës. Të qarta, të pashmangshme, tingëlluan kambanat, tek një urë e vjetër, atje në Gjirokastër. … Continue reading