logo ATUNIS 1
         Galaktika Poetike “ATUNIS”
         Poetry of Galaxy “ATUNIS”
DeklaratëPas konsultimeve të gjëra të anëtarëve të Bordit Drejtues, u arrit në konkluzionin e Përgjithshëm se sot në dt 25.03.2013, shpallet shpërbërja e Lidhjes Internacional “Pegasi” Albania dhe bëhet riorganizimi i saj nën logon Galaktika Poetike “ATUNIS”.

Bordi i ri Drejtues i Galaktika Poetike ” ATUNIS” përbëhet nga anëtarët:Hasije Selishta Kryeziu WPS (Prishtinë)
Agron Shele IWA-WPS (Belgjikë)
Raimonda Moisiu IWA (USA)
Peter Tase (USA)
Silvana Berki (Finlandë)
Ariadna Sayer WORLS Poetry (USA – Kanada)
Dr. Ashok Chakravarthy (Indi)
Gunsel Djemal, Agonia.net (Angli)
Enertin Dheskali (Fier – Abania)
Nelton Bereti (Tiranë – Albania)
Sinan Vaka (Itali)
Dr. Eftichia Kapardeli (Greqi)
Klarita Selmani (Kretë – Greqi)
Shefqete Goslaci (Prishtinë – Kosovë)
Lumo Kolleshi (Përmet – Shqipëri)
Rami Kamaberi (Maqedoni)
Anton Gojçaj (Mali zi)
Bilall Maliqi (Preshevë)
Nehat Hoxha (Prishtinë – Kosovë)
But Jaku (Prishtinë – Kosovë)

Galaktika Poetike ”ATUNIS”, del me moton e formimit koncept të një ARTI bashkëkohor, universal të pakufizuar.
“ATUNIS” është lidhje shkrimtarësh, poetësh e piktorësh, e cila afron risi krijuese me kombësi të ndryshme, por me bazë shpirtërore të gjerë arti, për të ndihmuar përcjelljen e artit në të gjitha format etike-kulturore-shoqërore. Respekti i diversitetit dhe kulturave të ndryshme formon një frymë të lirë letrare komunikimi midis autorëve dhe me identitet të plotë letrar global. Ky është qëllimi i “ATUNIS”, një fllad muzash që qarkullon në brendësinë e një galaktike letrare globale, ku “ATUNIS” ka për lajmotiv artin në shërbim të zhvillimit, emancipimit, drejtësisë hyjnore dhe respektit njerëzor. Atunisët i bashkon forca shpirtërore e përbashkët letrare, i përshkron ndjenja e thellë për estetikën, i motivon karakteri krijues esencial dhe ringritja e vlerave kulturore shqiptare në shkallën më të civilizuar ndërkombëtare.

-Bordi ben vendosjen e kritereve te anëtarësimit sipas statusit dhe programit me të ri , i cili respekton kredibilitetin e veprës së krijuesit dhe mbrojtjes së saj!

-Legalizimin e saj me të njëjtin emër në Tiranë, Prishtinë, Bruksel dhe Uashigton!

-Hapjen e faqeve zyrtare : Galaktika Poetike “ATUNIS”

-Krijimin e forumit: http://atunis.forumotion.com/

-Organizimin e Çmimit vjetor “Frang Bardhi”

-Publikimin e Revistës online “ATUNIS”

-Publikimin e përvitshëm të Antologjisë Poetike Ndërkombëtare “ATUNIS”

-Arshivimi i të gjitha materialeve letrare (Simpoziume, Kongres etj), si pjesë e kontributut të autorëve kombëtarë dhe Ndërkombëtarë në shërbim të Kulturës Letrare  Shqiptare.