DUKE BËRË LETËRSI, TË DUKET SE KRIJON NJË REALITET TJETËR QË AS THINJET, AS VDES! /  Pyetësorit të Prustit i përgjigjet shkrimtari Sokrat Habilaj

DUKE BËRË LETËRSI, TË DUKET SE KRIJON NJË REALITET TJETËR QË AS THINJET, AS VDES!  Pyetësorit të Prustit i përgjigjet shkrimtari Sokrat Habilaj   Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer?  -Jo thjesht lumturia “e përkryer”, po edhe … Continue reading

Interview: R K Singh: In Conversation with Abnish Singh Chauhan / Creation and Criticism: ISSN: 2455-9687 (A Quarterly International Peer-reviewed Refereed e-Journal Devoted to English Language and Literature)

R K Singh: In Conversation with Abnish Singh Chauhan http://creationandcriticism.com/113.html?fbclid=IwAR33F-tnM_o_X8qRrLk92YmnV32diVTQ2JyXhiR3cdRPHEsMRFuU_UuCTcI “A poem rests on brain signals imaged in words and silence one decodes with dog sense smelling twists and turns in rhythm that turn it prophetic.” (A Poem) The journey … Continue reading

Rejoicing Past & Present with K.K. Srivastava / Interview by Ashok Bhargava – KITAAB CONNECTING ASIAN WRITERS WITH READERS GLOBALLY

  https://kitaab.org/…/rejoicing-past-present-with-k-k-sriv…/… Born in Gorakhpur in 1960, K.K. Srivastava did his Masters in Economics from Gorakhpur University in 1980 and joined Civil Services in 1983. Author of three volumes of poetry: Ineluctable Stillness (2005), An Armless Hand Writes (2008; 2012) … Continue reading

Bhaskaranand Jha Bhaskar’s “Soothing Serenades: Straight from the Heart” : A Healing Balm to a Bruised Heart / Review by Paayol Lalwani

Soothing Serenades: Straight from the Heart: A Healing Balm to a Bruised Heart Bhaskaranand Jha Bhaskar’s “Soothing Serenades: Straight from the Heart” is one of the memorable and wonderful love centric anthologies of contemporary times. Bhaskaranand Jha Bhaskar is a … Continue reading

PAK MË KA MBETUR PËR T’U HARRUAR… (Çfarè “profetizova” në atë intervistë?) – Dy përgjigjet e Shkrimtarit Zija Çela për Bardhyl London ( Gazeta Drita- 1995)

PAK MË KA MBETUR PËR T’U HARRUAR… (Çfarè “profetizova” në atë intervistë?) Në gazetën “Drita”, shkurt 1995, krahas tregimit “Kinema verore, lozhë”, u botua një intervistë e gjatë me titullin “Një pelerinë, një shtizë dhe shumë dashuri…” Vetem dy nga … Continue reading

KONJUKTURAT UDHËHEQËSE JANË MAKINA MË E MADHE E KRIMINALITET DHE DUHET TË NDALET (Intervistë me shkrimtarin, studiuesin dhe publicistin shqiptar,Brahim Ibish AVDYLI) / Bisedoi: Isuf B. Bajrami

KONJUKTURAT UDHËHEQËSE JANË MAKINA MË E MADHE E KRIMINALITET DHE DUHET TË NDALET (Intervistë me shkrimtarin, studiuesin dhe publicistin shqiptar,Brahim Ibish AVDYLI) Shkrimtari Brahim (Ibish) AVDYLI është i lindur më 5.9.1960 në fshatin Morinë, Komuna e Gjakovës, Republika e Kosovës. … Continue reading

Në studion TVSH- 3, emisioni “Ura” me poeten shqiptare Anila Karapidou

Në studion e TVSH- 3, emisioni “Ura” me poeten shqiptare Anila Karapidou

Në studion TVSH, emisioni  “Ura një poete shqiptare” me poeten  Anila Karapidou, e cila prej vitesh jeton në Selanik të Greqisë, por poezitë i shkruan në gjuhën që ia do zemra, në shqip. Ne lexuam bashkë në studio disa prej tyre, që na ngjallën emocione tepër pozitive, gjë për të cilat kemi mjaft nevojë në këto kohe, ku flitet veç për politikë. Arti e zbukuron jetën dhe poezitë e Anilës zbukuruan studion tonë

Për më tepër klikoni linkun:

Il poeta di Modica: Domenico Pisana raccoglie l’eredità di Quasimodo (Teologo morale, poeta, saggista, docente e giornalista, eclettico protagonista di una Sicilia ancora pregna di quell’ardore artistico che da secoli la caratterizza) / By Staff Italoeuropeo 

Il poeta di Modica: Domenico Pisana raccoglie l’eredità di Quasimodo Teologo morale, poeta, saggista, docente e giornalista, eclettico protagonista di una Sicilia ancora pregna di quell’ardore artistico che da secoli la caratterizza   http://www.italoeuropeo.com/2018/07/10/il-poeta-di-modica-domenico-pisana-raccoglie-leredita-di-quasimodo/?fbclid=IwAR2BygFOigwLhLt8NkXvmK7aQ93E6pnjpMrrxlYrZOZtk3WBYTybCuDBmwk Londra (Valeria Piccioni) – Teologo morale, … Continue reading

Inky Interview Special: Mumbai-Based Academic & Author Dr. Sunil Sharma

Inky Interview Special: Mumbai-Based Academic & Author Dr. Sunil Sharma http://www.inkpantry.com/inky-interview-special-mumbai-based-academic-author-dr-sunil-sharma/?fbclid=IwAR3u87M51zlK2DUK4QkHj7db4o_x7CHLa9n97EyazZKjqoUEfrYlSng0DTE You are a Mumbai based senior academic, critic, literary editor, and author, with 19 published books. Tell us about your literary journey. How did it all begin? Right from … Continue reading

I Like Innovations : Danijela Trajković / Interviewed by Rajesh Subramanian

I Like Innovations : Danijela Trajković https://www.modernliterature.org/2019/02/01/like-innovations-danijela-trajkovic/?fbclid=IwAR0c_HhA45xXm_Z86hKIA_fZxp6OiOq2lwKfWSPoOfFI4zma6oRHHwOB_8Q Danijela Trajković is a Serbian author and translator. Her works have been featured extensively in various poetry anthologies. Only a few literary authors extend their creative skills into the art of translation as well … Continue reading

Juljana Mehmeti: Botimi i librit të parë në italisht “Soft Poesie“ më ka dhënë emocione të papërsëritshme – Intervista/ Flet poetja shqiptare e disa çmimeve në Itali Juljana Mehmeti / Intervistoi:  Albert Z. ZHOLI

Juljana Mehmeti: Botimi i librit të parë në italisht “Soft Poesie“ më ka dhënë emocione të papërsëritshme Gazeta Bulevard Intervista/ Flet poetja shqiptare e disa çmimeve në Itali Juljana Mehmeti: Juljana dhe në krijimtari dhe në jetë është një femër e … Continue reading

Interviewing Sappho, the greatest poet of all time in my series: INTERVIEWS ACROSS THE CENTURIES WITH Sappho, Isle Lesbos, 6-7th c. BC – Episode 2 / Concept, Interviewing & Designs by George Onsy

Interviewing Sappho, the greatest poet of all time in my series: INTERVIEWS ACROSS THE CENTURIES WITH Sappho, Isle Lesbos, 6-7th c. BC – Episode 2 Pl. Note: All that Sappho says here is her OWN WORDS and in her OWN LANGUAGE … Continue reading

INTERVISTA ESCLUSIVA ALLA POETESSA CLAUDIA PICCINNO / Scritto da Armando Iadeluca

INTERVISTA ESCLUSIVA ALLA POETESSA CLAUDIA PICCINNO http://cavalierenews.it/cultura/9843/intervista-esclusiva-alla-poetessa-claudia-piccinno.html Redazione-Presente in oltre sessanta raccolte antologiche, già membro di giuria in sette premi letterari a carattere nazionale e internazionale, la strabiliante poetessa Claudia Piccinno ci ha voluto concedere una intervista in esclusiva che, qui di … Continue reading

Em Portugal, lançamento do livro ‘Rosa jasmim’ / Por Shirley M. Cavalcante (SMC)

Em Portugal, lançamento do livro ‘Rosa jasmim’   Por Shirley M. Cavalcante (SMC) https://portalliterario.com/entrevistas/entrevistas-portugal/630-em-portugal-lancamento-do-livro-rosa-jasmim Rosa Maria Santos é natural de S. Martinho do Dume, Braga. Viveu em Sines trinta e um anos, tendo regressado em 2017, à cidade que a … Continue reading