PROF. BEDRI DEDJA-AKADEMIK: KRIJUES, STUDIUES E BOTUES SHUMËPLANËSH, AUTOR I SHQUAR I SHEKULLIT XX (Në 10-vjetorin e ndarjes nga jeta) / Nga Prof. Murat Gecaj (publicist e studiues-Tiranë )

  PROF. BEDRI DEDJA-AKADEMIK: KRIJUES, STUDIUES E BOTUES SHUMËPLANËSH, AUTOR I SHQUAR I SHEKULLIT XX (Në 10-vjetorin  e  ndarjes nga jeta) Nga: Prof. Murat Gecaj publicist e studiues-Tiranë Prof.Bedri Dedja-Akademik 1. Në kujtimet e jetës së tij, Prof. Bedri Dedja ka … Continue reading

Perkrahje per Filmin dokumentar Zhvillimet politike dhe sociale te shqiptareve te Maqedonise nga 1990-2012

Përkrahje për Filmin dokumentar  “Zhvillimet politike dhe sociale të shqiptarëve të  Maqedonisë  nga 1990-2012”

Të nderuar kolegë!


Ju lusim per perkrahje financiare te projektit -Film dokumentar me teme “Zhvillimet politike dhe sociale te shqiptareve te Maqedonise nga 1990-2012”
Projekti ne fjale eshte film me buxhet te mesem I cili do te zhvillohet ne 2 pjese nga 45 minuta secila.Projekti perfshin intervista me politikan , veprimtar dhe protagonist te ngjarjeve te atehershme.Gjithashtu do kete dhe incizime dhe argumente te cilat nuk jane shfaqur me pare ne filma te tille.Kosto totale e projektit sipas llogaritjeve tona eshte nga 17 000 deri 22 000 euro.
Ne ju lusim qe sipas mundesive ta perkrahni te terin apo nje pjese te projektit si donacion. Me duhet te cek se filmi ka rendesi te madhe ne zhvillimin e vetedijes kombetare dhe kulturore te shqiptareve ne pergjithesi.I njejti kontribon shume edhe ne fushen e histories kombetare pasiqe do jete i bazuar ne ngjarje te verteta dhe fakte.
Ju falenderojme perzemersisht
Zoti ju bekofte juve ,Zoti e bekofte popullin shqiptar!

Vellezerisht , Gazmendi
Kontakti:
Gazmend Xhaferi : +38971338021
g.xhaferi@live.com

Temat qe do te shtjellohen ne filmin dokumentar ne fjale
1.Hyrje (Elaborim i shkurter rreth zhvillimeve politike dhe shoqerore ne vitet e ’90-ta ne Ballkan dhe Maqedoni
2.Prezantimi i gjendjes politike dhe sociale te shqiptareve ne Republiken e Maqedonise
3.Mbajtja e referendumit dhe
4.Formimi i subjektit te pare politik shqiptare ne Republiken e Maqedonise dhe roli i saj ne Parlamentin e atehershem te RM-se
5.’’Rasti i Gostivarit’’
6.’’Rasti i Bit Pazarit’
7.Gjendja katastrofale e shqiptareve (sociale dhe politike) dhe tensionimi i raporteve nderetnike me maqedonasit
8.Rrembimi i gazetareve te televizionit A1 nga persona te panjohur ne afersi te fshatit Tanushe te Karadakut te Shkupit
9.Shfaqja e pare ne publik e nje grupi te armatosur i quajtur UCK (Ushtria Clirimtare Kombetare )
10.Vrasja e Muzafer Xhaferi-t (`pjestar  i UCK –se)
11.Fillimi I luftes se armatosur mes UCK-se dhe forcave te armatosura te RM
12.Zhvillimi I luftes ne teresi deri ne armepushim
13.Ardhja e dy te derguarve te BE-se Xhejms Perdju dhe Fransoa Leotar  ne Maqedoni me qellim te ndermjetesimit per zbutjen e tensioneve dhe arritjen e nje marrveshjeje dypaleshe .
14.Negociatat para nenshkrimit te Marreveshjes se Ohrit dhe nenshkrimi i saj dhe ndryshimi I Kushtetutes se RM .
15.Formimi i subjektit te ri shqiptare te dale nga lufta dhe pjesmarrja ne zgjedhje
Stafi realizues :
Regjisor dhe ideator : Gazmend Xhaferi
Lexues i tekstit : Basri Zeqiri – gazetar
Video montazhi dhe grafika : Naser Mustafa –montazher
Audio montazhi :Mensur Mustafa –teknik I zerit
Kameraman : Besim Sejdiu
Do te konsulltohen dhe historian-njohes te mire te ngarjeve ne vend gjate periudhes 1990- 2011
 Filmi dokumentar do jete projekt i pavarur dhe i njejti do bazohet ne ngjarje te verteta historike me fakte.
Do te intervistohen dhe aktoret politik te kohes perkatese
Bashkim HAZIZAJ
Tél.: (+352) 29 86 86-1
GSM +352 621 761 715
Fax.: (+352) 29 86 01
Web.http://www.clae.lu
http://www.albanaisduluxembourg.blogspot.com
E-mail bureau: bashkim.hazizaj@clae.lu
E-mail personnel: bhazizaj@yahoo.fr