ZONA ANTI- MAJISËSE / Nga Dr. Barry Sears

 

ZONA ANTI- MAJISËSE

Dr. Barry Sears

Mposhtja e epidemisë heshtur shkatërron shëndetin tonë

Kapituj të zgjedhur

 

Për të lexuar studimin e plotë të  Dr. Barry Sears lexo linkun e mëposhtëm:

 

 

I

Epidemia e Majisjes heshtur dhe humbja përkatëse e mirëqenies

 1. Ç’është mirëqenia

 2. Përse epidemia e heshtur është kaq e rrezikshme?

 3. Shkaku dhe shërimi i epidemisë së heshtur

II

Hyrja zonën anti-majisje: si ta luftojmë majisjen e heshtur mbi një bazë jetësore

 1. Testimi i majisjes së heshtur

 2. Vija e parë e mbrojtjes kundër majisjes së heshtur: Dieta Zona

 3. Kthimi i kuzhinës në një farmaci anti-majisje

 4. Mbrojtja juaj e fundit kundër majisjes së heshtur: vaji i peshkut në doza të larta.

 5. Plotësime shtesë për të ndihmuar në pakësimin e majisjes së heshtur.

 6. Ushtrime të forta që ndihmojnë në pakësimin e majisjes së heshtur.

 7. Ulja e dëmit kolateral të majisjes së heshtur: Strategjitë për pakësimin e kortizolit.

 8. Shtatë ditë në zonën anti-majisje

III

Shkenca prapa majisjes heshtur

 1. Ecosanoidet: E mira, E keqja dhe Neutralja

 2. Përse të vret majisja, si shërohet majisja.

 3. Lidhja ndërmjet majisjes së heshtur- obesitetit dhe diabeteve.

 4. Përse sëmundja e zemrës ka pak punë me kolesterolin dhe shumë punë me majisjen e heshtur.

 5. Kanceri dhe majisja e heshtur.

 6. Shterimi i trurit për shkak të majisjes së heshtur.

 7. Dhimbjet ulëritëse.

IV

Si do jetë e ardhmja jonë?

 1. Kush fajësohet për epideminë e majisjes së heshtur?

 2. Shmangia e shëmbjes së mundëshme të sistemit të kujdesit shëndetsor.

Shtesa

 1. Mbështetje e vazhdueshme

 2. Karbohidratet e favorëshme dhe të disfavorëshme

 3. Blloqet e zonës së karbohidrateve.

 4. Pikat e zonës.

 5. Përllogaritjet e dhjamit të trupit.

 6. Referenca

 7. Indeks

 

 

 

 

 

RRUGËTIM I GJUHËS GJERMANE, NËPËR SHQIPËRI / Nga: Prof. Dr. Brikena Kadzadej- Zavalani drejtuese e Departamentit të Gjermanishtes, në Universitetin e Tiranës

    RRUGËTIM  I GJUHËS  GJERMANE,  NËPËR  SHQIPËRI Nga: Prof. Dr. Brikena Kadzadej- Zavalani drejtuese e Departamentit të Gjermanishtes, në Universitetin e Tiranës                Kur, kohë më parë, bëja kërkime në një bibliotekë të … Continue reading

PËR TË NDRYSHUAR SHQIPËRINË DUHET NDRYSHUAR SHQIPËTARËT, DUHET LUFTUAR NJË GOGOL QË KEMI QË NGA BANKAT E SHKOLLËS ( Interviste me Franceska Ramdani, studente e Universitetit “Vitrina” Tiranë / Bisedoi Sokol Demaku

    PËR TË NDRYSHUAR SHQIPËRINË DUHET NDRYSHUAR SHQIPËTARËT, DUHET LUFTUAR NJË GOGOL QË KEMI QË NGA BANKAT E SHKOLLËS -thotë e reja durrësake Intervistoi  Sokol  Demaku       Françeska Ramadani   Françeska është kurioze, tmerrësisht kurioze për gjithëçka, … Continue reading