O BELLA CIAO! / Tregim nga Resmi OSMANI

    Tregim nga Resmi  OSMANI                                                     O  BELLA CIAO!      O bella ciao!,bella ciao!, ciao,ciao….!                                                                 Nëse vdes si partizan                                                                 Të më varrosësh lart në mal….                                                                 Nën hijen e nje luleje të bukur                    … Continue reading

KLUBI LETRAR “ PODGURI “ NË ISTOG ORGANIZON SESION SHKENCOR ME TEMËN BOSHT : Gjuha standard dhe dialektet. / Nga Nuradin IMERAJ -SEKRETARI EKZEKUTIV I KLUBIT

  KLUBI LETRAR “ PODGURI “ NË ISTOG  ORGANIZON  SESION SHKENCOR  ME TEMËN BOSHT : Gjuha standard dhe dialektet.     Sesioni Shkencor është në vazhden e aktiviteteve të Klubit të paraparë me planin vjetor që është punuar nga ekspertet  … Continue reading

Në respekt të veprës së albanologut, poetit, përkthyesit dhe “Mikut të Madh të Shqiptarëve”, suedezit të shquar Ullmar Kvik (Qvick) / Nga: VIRON KONA -shkrimtar e publicist

Në respekt të veprës së albanologut, poetit, përkthyesit  dhe “Mikut të    Madh të Shqiptarëve”, suedezit të shquar Ullmar Kvik (Qvick):                        AJRI I FRESKËT I LIRISË   “Nëse do të jetoja edhe një herë, do të punoja me shqiptarët … Continue reading

Poesie di Maria Cristina Sabella 

  Poesie di Maria Cristina Sabella      Piange il mare☆¸.✿.¸.•´ ¸.•´.-✿ ¯**´¯**´¯`˜”*°•.•.¸ღ¸☆´ ¸   Nuove onde inghiottono i nuovi piccoli Aylan … dalle magliette colorate dal profumo di salsedine di innocenza e sogni spenti. Nuove carrette del mare dove l’uomo governa il … Continue reading

Poesie di Giuliana Coni

Poesie di Giuliana Coni     BEL RICORDO   Mi passeggiavi accanto ricordo era la stagione dei tanti colori. Finito il giorno entrava piano quieto il pensiero aggrappato al crepuscolo. Le nostre voci si arrampicavano insieme assettate per diventare melodie. … Continue reading

Poezi nga Sabrie Selimaj

Poezi nga Sabrie Selimaj     MJEGULLNAJË ÇORODITËSE   Mundimi im në këtë jetë s`u vlerësua bota mjegull, skaliti dhimbjen time zvarranik në jetën e përditshme ishja gjithsesi, unë jetoja me djersën time, Rutina e përditshme, fantazmë rrënimi insekt i … Continue reading

Poezi nga Zyba Hysa

  Poezi nga Zyba Hysa     GLAUK… (Nipit tim per nje vjetor)   GLAUK…! O ëngjell i timit ëngjell… Të dërgoj mallin zjarr për dhuratë, Në përvjetorin e parë… si ëndërr, Kur ende në prehër s’të kam marrë! S’të … Continue reading