Shekulli i ri i shqiptarëve për atdhe : Libri kronologji nga vjershat dhe ese të botuara nga Resmie Mane Beqiri “LOT ‘ I BRENGOSUR” / NGA: AZIZ BYTYÇI

Shekulli i ri i shqiptarëve për atdhe Libri kronologji nga vjershat dhe ese të botuara nga Resmie Mane Beqiri “LOT ‘ I BRENGOSUR”     NGA:  AZIZ BYTYÇI    Loti i brengosur i Çamërisë do të shndërrohet në një rruzull … Continue reading

Panairi i 19-të i Librit “Tirana 2016” : PROGRAMI I VEPRIMTARIVE NË STENDËN BOTIMET TOENA / Nga Irena Toçi

 

programi-jpg

PROGRAMI I VEPRIMTARIVE  NË STENDËN BOTIMET TOENA

 

Panairi i 19-të i Librit “Tirana 2016”

9-13 nëntor

 

 

E mërkurë, 9 NËNTOR 2016

Promovime

 • Ora 1700 Promovim i librit77” të autores Anjeza Dielli.
 • Ora 1830 Promovim i libritÇizmet e verdha” të autores Arlinda Çausholli.

 

 

ftesa-arlinda-causholli-per-panair

 

Autorë në stendë

 

1100 – Bardhyl Xhama

1200 – Fatos Kongoli

1700 – Zija Çela

1800 – Fatos Kongoli

1800 – Anjeza Dielli

1800 – Besnik Mustafaj

1900 – Arlinda Çausholli

1900 – Paskal Milo

1900 – Ilirian Zhupa

 

 

 ftesa-anjeza-dielli-per-panair

 

 

E enjte, 10 nëntor 2016

Promovime

 

 • Ora 1100 Promovim i librit True Stories from Red Albania të autorit  Jorgji Kote.
 • Ora 1200 Promovim i librit Shi margaritarësh të poetit Fatmir R. Gjata.
 • Ora 1700 Promovim i librit Kaos i qetë të shkrimtarit italian Sandro Veronesi – në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës.

 

 

Autorë në stendë

 

1100 – Fatos Kongoli

1200 – Jorgji Kote

1200 – Paskal Milo

1300 – Fatmir R. Gjata

1700 – Gentiola Sulko

1800 – Ilirian Zhupa

1800 – Paskal Milo

1800 – Fatos Kongoli

1900 – Besnik Mustafaj

1900 – Namik Dokle

 

 

E premte, 11 nëntor 2016

Promovime

 

 • Ora 1000 Promovim i librit “Nata e mëkatit” të autorit francez Tahar Ben Jelloun në bashkëpunim me Klubin e Librit të gjimnazit “Sami Frashëri”.
 • Ora 1100 Promovim i librit Largësi të kaltra të autorit Gazmend Mahili.
 • Ora 1200 Lexime nga libri Fjeta duke numëruar të shkrimtarit Gaqo Bushaka, në bashkëpunim me shkollën “Arsakeio” – Tiranë.
 • Ora 1700 Promovim i librit Ëndrra e doktorit të autorit Besnik Mustafaj.
 • Ora 1800 Promovim i librit Mos më pyet ku kam qenë të autorit Ilirian Zhupa.

 

 

Autorë në stendë

 

1000 – Jorgaq Perika

1100 – Fatmir R. Gjata

1100 – Paskal Milo

1200 – Gazmend Mahili

1200 – Fatos Kongoli

1200 – Mira Meksi

1800 – Fatos Kongoli

1800 – Servet Pëllumbi

1800 – Ilirian Zhupa

1900 – Paskal Milo

1900 – Besnik Mustafaj

 

 

E shtunë, 12 nëntor 2016

Promovime

 

 • Ora 1100 Promovim i librit Nata e verbër të autorit Bardhyl Londo.
 • Ora 1200 Promovim i librit I madhi Kër të autorit Jean-Christophe Rufin, në bashkëpunim me Ambasadën Franceze.

 

 

Autorë në stendë

 

1000 – Bardhyl Xhama

1100 –  Ilirian Zhupa

1100 –  Bardhyl Londo

1200 – Paskal Milo

1200 –  Lumturi Vladi

1700 – Jorgaq Perika

1700 – Ilirian Zhupa

1800 – Paskal Milo

1800 – Fatos Kongoli

1900 – Besnik Mustafaj

 

 

 

E diel, 13 nëntor 2016

Promovime

 

 • Ora 1100 Promovim i librit Kur kam Atdheun, kam gjithçka  të autorit Sadulla Zendeli – Daja.
 • Ora 1300 Promovim i librit Nata në Sion të autorit Anton Gjuravçaj.

 

 

Autorë në stendë

 

1000 – Jorgaq Perika

1100 – Ilirian Zhupa

1100 – Paskal Milo

1200 – Gentiola Sulko

1200 – Sadulla Zendeli – Daja

1400 – Anton Gjuravçaj

1700 – Fatos Kongoli

1700 – Paskal Milo

1800 – Besnik Mustafaj

 

 

irena-2

Irena Toçi

 

Botimet Toena

Rruga “M. Gjollesha”

K.P. 1420

Tirane – Albania

Tel. ++355 422 40 116

Fax  ++355 422 40 117

 

botimet.toena@gmail.com

redaksia@toena.com.al

irena.toci@gmail.com

 

http://www.toena.com.al

http://www.facebook.com/botimet.toena

http://www.facebook.com/Instituti-i-L ibrit-dhe-i-Promocionit

twitter.com/TOENABOTIME1

http://www.institutilibripromocioni.a l

http://www.librariatoena.com

http://www.instagram.com/botimet_toen a

 

 

DARDANIA E PAZBULUAR (pjesa II) / Nga Fatbardha Demi

  DARDANIA E PAZBULUAR   (pjesa II)   Mbreti, gjyqi, ligja kanë , emra ç’prindët tanë i dhanë…                                                                               Xhuzepe Katapano     Njohja e origjinës së emrit Dardan = shigjetë/heshtë, mund ta quajmë një dritëz të vogël në terrin … Continue reading