Stefan Cvajg

Stefan Cvajg Stefan Zweig lindi më 28 nëntor të vitit 1881 në Vjenë, Austri dhe vdiq më 23 shkurt 1942 në Petrópolis afër Rio de Janeiro, Brazil. Ishte një ndër shkrimtarët më të shquar austriakë. Stefan Zweig (i njohur më … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   NË REPUBLIKËN E ÇUDIRAVE Sa herë në muret e trurit më përplasen lajmet, ndjehem i trishtuar, si në një republikë çudirash, ku lumenjtë e shumtë, fushat bleroshe, malet, ushqejnë bimësi droge, me pushtime hapësirash. Fitimet … Continue reading

Esperanto dhe Qytetërimi – Thirrje e Shoqatës Esperantiste të Sicilisë / Përktheu: Bardhyl Selimi

Thirrje e Shoqatës Esperantiste të Sicilisë  Esperanto dhe Qytetërimi   Përktheu: Bardhyl Selimi Sistemi shoqëror njerëzor aktualisht reflekton lidhjet e egra të ndërsjella, të cilat në natyrë gjallesat i mbajnë ende nga nevoja për mbijetesë, si individë apo si lloj. … Continue reading

Lumo Skëndo (Mithat Frashëri) : Kritika për autorët e huaj mbi Shqipërinë / Përgatitur nga Luan Malltezi dhe Sherif Delvina

Lumo Skëndo (Mithat Frashëri) Kritika për autorët e huaj mbi Shqipërinë Përgatitur nga Luan Malltezi dhe Sherif Delvina Onufri Tiranë 2016   Autorët e kësaj përmbledhje me kritika të Mithat Frashërit ndaj librave për Shqipërinë, të shkruara sidomos pas shpalljes … Continue reading

Zbulohet misteri Albanëve të Kaukazit… ( 70-vjeçari: “Janë pasardhës të ushtarëve dardan të Aleksandërit të Madh” ) / Nga: Burim Broya

Zbulohet misteri Albanëve të Kaukazit…  70-vjeçari: “Janë pasardhës të ushtarëve dardan të Aleksandërit të Madh”,   Nga: Burim Broya Ishin teza të cilat nuk kishin fund dhe nga më të ndryshmet, pa asnjë fill të vërtete, duke thënë se Shqiptarët … Continue reading