Browsing All Posts filed under »PLUS«

Shën Tereza shqipëtare – Një këngë pilurjote për Nënën Shën Tereza / Përgatiti materialin Timo Mërkuri

September 6, 2020

0

Një këngë pilurjote për Nënën Shën Tereza  Është fakt i ditur botërisht që Nënë Tereza  mbuloi me dashurinë e saj gjithë globin dhe i dha dashuri e shpresë çdo njeriu, kudo në botë, pavarësisht në se u takua me ‘të apo jo. Por pak e dinë që grupi iso-polifonik i Pilurit i ka dhënë  Nënë […]

KUJTOJMË JONIDËN / Nga: Myrteza Mara

August 30, 2020

0

KUJTOJMË JONIDËN Para gjashtë viteve u nda nga jeta Jonida Osmani! Iku nga kjo botë në moshën më të bukur, duke lënë peng një dashuri të madhe: vajzën e saj gjashtë vjece. Jonida do të ishe tani 34 vjece dhe me siguri do të kishte publikuar edhe libra të tjerë. Iku një poete dhe piktore, […]

“FIRST GREETINGS” (In honour of another anniversary of the Arrival of Welsh people to Patagonia, Argentina- 1865-2020) / Written by Susana Roberts

July 31, 2020

0

  “FIRST GREETINGS” In honour of another anniversary of the Arrival of Welsh people to Patagonia, Argentina- 1865-2020     Written by Susana Roberts   Suddenly the air of this day has become warm while the wind presses the windows to abstract my glance and deep feelings crossing a great distance, to Wales, the land […]

PËRGATITJA E MËSUESIT SI EDUKATOR I NXËNËSIT. SYNIMET E EDUKIMIT / Nga: MSc. Albert Habazaj

July 28, 2020

0

PËRGATITJA E MËSUESIT SI EDUKATOR I NXËNËSIT. SYNIMET E EDUKIMIT   Nga: MSc. Albert Habazaj Përgjegjës i Bibliotekës shkencore “Nermin Vlora Falaschi”, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë, ALBANIA Përmbledhje/ Abstrakt Me këtë kumtesë mbi procesin e edukimit kulturor në shkollat tona, do të përqëndrohemi në ecurinë e zhvillimit të arsimit të fëmijëve tanë, që natyrshëm kalojnë […]

H1 Ca Múa Nhạc] Những Ca Khúc Về Môi Trường Phổ Thơ Lê Ngọc Ninh & Ra Mắt MV Xót Xa… Thơ Mất Ngủ

July 4, 2020

0

H1 Ca Múa Nhạc] Những Ca Khúc Về Môi Trường Phổ Thơ Lê Ngọc Ninh & Ra Mắt MV Xót Xa… Thơ Mất Ngủ

The People’s Maharaja / By: Lily Swarn

June 30, 2020

0

The People’s Maharaja   Remembering Maharaja Ranjit Singh , the Lion of Punjab , the Founder of the Sikh Empire on the day he passed away,His reign lasted from 1801 to 1839.Born on 13 th November 1780 in Gujranwala , Pakistan,he became a Maharaja at 21 yrs of age .   At its peak in […]

LAMTUMIRË MOIKOM ZEQO! / Nga: Sadik Bejko

June 21, 2020

0

LAMTUMIRË MOIKOM ZEQO! U gdhiva sot duke marrë një lajm aq të papritur, sa të shpërthen një “Oh”, një oh që të mbytet, të mblidhet komb në grykë. Paska vdekur Mojkomi. Ky është nga ato lajme që kurrë nuk dëshiron t’a dëgjosh… I hidhur, i pamëshirë…si vetë vdekja. Ne ishim gati të një brezi. Të […]

Poesie di Mimoza Pulaj

June 21, 2020

0

Poesie di Mimoza Pulaj     Alla mia città natale   Penso spesso a te e non vorrei smettere mai di pensarti perché solo così i miei occhi diventano un giardino fiorito con il suo bisbigliare, il canto felice di una bambina con il biscotto della mamma in mano; un lago tranquillo, uno specchio dei […]

Where’s the white dove resting… (اين تراها تختبئ الحمامة البيضاء) – Poem by Lily Swarn / Translated and edited into Arabic language by Hana Shishiny

June 17, 2020

0

Poem by Lily Swarn اين تراها تختبئ الحمامة البيضاء لو نعطي الحب فرصة..ليكون للعالم شفاء لو ان السلام يتفتح،في قلب كل وردة،مضمخه بحمرة الدماء.. لو نمسح من اعماق اليتيم،ذكرى الحروب والشقاء.. لو ان عاشقي السلطة،،يرون كم للحب ضياء.. لندع الحروب تموت،في غياهب الجحيم الذي منه نهاب.. ولتعود.حمامة السلام بأجنحة جديدة ترفرف. في القلوب العمياء وتعود […]

ARTIKUJ-KUJTESË! Dhjetë filozofët e mëdhenj që kanë vuajtur nga çrregullime psiqike! / Përgatiti materialin Arqile Vasil Gjata

June 14, 2020

0

ARTIKUJ-KUJTESË! Dhjetë filozofët e mëdhenj që kanë vuajtur nga çrregullime psiqike! Përgatiti materialin Arqile Vasil Gjata Ata që shtrojnë pyetje të vështira, të tilla si: “pse gjendemi këtu?”, “ prej nga e nxjerrim moralin?” dhe “çfarë realisht do të thotë të jesh përtokë?”, i kanë dhënë njerëzimit njohuri të mahnitshme filozofike, si dhe udhëzime etike. […]

Xót Xa… Thơ Mất Ngủ – Bùi Thu Huyền | Lời Thơ TS Nhà Thơ Ngọc Lê Ninh | Âm Nhạc NSƯT Trần Ngọc

June 6, 2020

0

Xót Xa… Thơ Mất Ngủ – Bùi Thu Huyền | Lời Thơ TS Nhà Thơ Ngọc Lê Ninh | Âm Nhạc NSƯT Trần Ngọc

Ca Trù: BẢN THẢO TÌNH | NS Thao Giang & Ngọc Lê Ninh Sáng Tác | NNƯT Phương Hồng Trình Bày

June 2, 2020

0

Ca Trù: BẢN THẢO TÌNH | NS Thao Giang & Ngọc Lê Ninh Sáng Tác | NNƯT Phương Hồng Trình Bày

Trái Tim Con Sóng | Nhà Thơ Ngọc Lê Ninh Đọc Bài Thơ Tình Lãng Mạn Viết Năm Xưa

May 18, 2020

0

Trái Tim Con Sóng | Nhà Thơ Ngọc Lê Ninh Đọc Bài Thơ Tình Lãng Mạn Viết Năm Xưa

The Earth Speaks Now – Poem by Manab Manik / Creatively Critical Analysis by Prof. Cijo Joseph Chennelil

May 18, 2020

0

  The Earth Speaks Now   Eavesdrop a little! The Earth speaks now, Sick she was in fathomless torture, ruling, exploitation. Like the patriarchy suppressing women, the Earth too was the same to men. Like women dumb and dry she had become in pain for long, as if a colonial rule went on for days […]

Lễ Chào Đời 12 Ca Khúc “KHÚC TRÁNG CA HAI CHIỀU TỔ QUỐC” Năm 2108 Tại Nhà Thái Học – Ngọc Lê Ninh

May 4, 2020

0

Lễ Chào Đời 12 Ca Khúc “KHÚC TRÁNG CA HAI CHIỀU TỔ QUỐC” Năm 2108 Tại Nhà Thái Học – Ngọc Lê Ninh

SHËN ALBANI ( Më besë si shqiptarët) – Traboini Film / Realizoi: Kolec P. Traboini

April 20, 2020

0

SHËN ALBANI ( Më besë si shqiptarët) – Traboini Film / Realizoi: Kolec P. Traboini

Hiền Anh Sao Mai hát live ca khúc “Đỉnh Tình Liêu Phiêu” do Nhà thơ Ngọc Lê Ninh và Hiền Anh Sao Mai sáng tác.

April 20, 2020

0

Đỉnh Tình Liêu Phiêu Hát Live – VTV2 Sống Khoẻ Mỗi Ngày | Hiền Anh Sao Mai Hát Live Hiền Anh Sao Mai hát live ca khúc “Đỉnh Tình Liêu Phiêu” do Nhà thơ Ngọc Lê Ninh và Hiền Anh Sao Mai sáng tác. Lyric   Mình chia tay nhau đi anh! Dẫu đường tình […]

Shkolla Tregtare, dallëndyshe e arsimit kombëtar në Vlorë / nga: MSc. Albert HABAZAJ, përgjegjës i Bibliotekës Shkencore “Nermin Vlora Falaschi”,    Universtiteti “Ismail Qemali”, Vlorë

March 14, 2020

0

Shkolla Tregtare, dallëndyshe e arsimit kombëtar në Vlorë Tregtarja e Vlorës – vatër e Dritës Shqiptare   ARSIMI NË VLORË DERI NË VITET E PAVARËSISË Po t’i hedhim një sy historikut të arsimit dhe shkollës sonë në Vlorë, vërejmë se qyteti dhe krahinat, njohur për histori e bëma edhe tej hapësirave rajonale, kishte krijuar emër […]

14 SHKURTI dhe 1 PRILLI: NJËRI “SHËN”- TJETRI LEI FEN… ( Më fal, Zoti im që ende jetoj në kohën që askush s’e di!) / Iliriana Sulkuqi

February 16, 2020

0

Iliriana Sulkuqi   14 SHKURTI dhe 1 PRILLI, NJËRI “SHËN”- TJETRI LEI FEN… ( Më fal, Zoti im që ende jetoj në kohën që askush s’e di!). *** Lei Feni u krijua si personazh i vërtetë, në Kinë, për të dhënë shembullin më të virtytshëm të një HEROI. Dhe…, sipas shembullit të tij…, u vetëmohuan […]

DỰ TÌNH – NHÀ THƠ NGỌC LÊ NINH | LOVE FORECAST – POET NGOC LE NINH

February 14, 2020

0

DỰ TÌNH – NHÀ THƠ NGỌC LÊ NINH | LOVE FORECAST – POET NGOC LE NINH

Sông Ơi Có Biết – Anh Thơ | Nhạc NSƯT Trần Tựa, Lời Thơ Ngọc Lê Ninh

February 12, 2020

0

Sông Ơi Có Biết – Anh Thơ | Nhạc NSƯT Trần Tựa, Lời Thơ Ngọc Lê Ninh

Fjalë të urta nga Iliaz Bobaj

February 4, 2020

0

Fjalë të urta nga Iliaz Bobaj 1. Pasojat që lë pas padituria, shpesh, janë jo më pak të frikshme, se rrënojat që lë pas barbarizmi. 2. Shpresa tregon se ekziston rruga, dëshira e gjen rrugën. 3. Shpesh, kur njeriut i ndodh diçka, pesha e opinionit që duhet të përballojë, është më e rëndë se ajo […]

Gjuha Esperanto, kujtim i këndshëm nga shkollimi i mesëm / Nga: Sanie Gashi

January 31, 2020

0

Gjuha Esperanto, kujtim i këndshëm nga shkollimi i mesëm Për këtë gjuhë kisha dëgjuar në vitin shkollor 1963 të Normales së dikurshme Shqipe të Prishtinës. Në ato vite në shkollën tonë mësohej gjuha angleze, mirëpo kishin ardhur disa nxënës nga qytetet e tjera, ku nuk po mësohej anglishtja. Profesori ynë i shquar, pedagog shumëvjeçar me […]

NHẤT VỢ – QUỐC QUỐC | NHẠC HIỀN ANH SAO MAI | LỜI NGỌC LÊ NINH

January 23, 2020

0

NHẤT VỢ – QUỐC QUỐC | NHẠC HIỀN ANH SAO MAI | LỜI NGỌC LÊ NINH

ĐỈNH TÌNH LIÊU PHIÊU – HIỀN ANH SAO MAI | NGỌC LÊ NINH

January 15, 2020

0

ĐỈNH TÌNH LIÊU PHIÊU – HIỀN ANH SAO MAI | NGỌC LÊ NINH

Heed Mother Nature’s Call / By Elizabeth Esguerra Castillo

January 15, 2020

0

Heed Mother Nature’s Call   By Elizabeth Esguerra Castillo I posted a quote last week saying that “Every suffering has spiritual significance.” At that time, my first perspective of this was about one’s suffering brought about by one’s illness. But now as I reflect on a series of global disasters being experienced by us like […]

ÓNG Ả NẮNG VÀNG – Thơ TỐNG THU NGÂN – Nhạc MẶC TUÂN

January 11, 2020

0

ÓNG Ả NẮNG VÀNG – Thơ TỐNG THU NGÂN – Nhạc MẶC TUÂN

MENSAJE DE NAVIDAD (CHRISTMAS MESSAGE ) / Manuel Lasso

January 1, 2020

0

Manuel Lasso https://manuellasso.blogspot.com/2019/12/mensaje-navidad-si-asi-como-soldados.html?spref=fb&fbclid=IwAR1U31tzYxxuCW1VdPFWNZfsK2O3hDVZgQbEUoA7M5zSI1E5NpTxFTdHrWY   MENSAJE DE NAVIDAD Si, así como los soldados ingleses y alemanes hicieron un alto al fuego para cantar Stille Nacht (Noche de Paz) en la víspera del 25 de diciembre de 1914 en Ypres, Bélgica, los ejércitos que se encuentran en plena guerra, hoy en día,  en este momento, dejasen los fusiles, abandonasen sus trincheras y con sus […]

Bản tình ca: Chưa Thể Đặt Tên – ca sỹ Quốc Quốc | Lời Thơ Lê Ngọc Ninh

December 29, 2019

0

Bản tình ca: Chưa Thể Đặt Tên – ca sỹ Quốc Quốc | Lời Thơ Lê Ngọc Ninh

Poezi nga Lumo Kolleshi

December 15, 2019

0

Poezi nga Lumo Kolleshi     STATUJA TË GJALLA   I varfër për statuja vendi im, Statujat s’e gjejnë këtu pjesën e vet, Nuk është as lajthitje,as harrim, Statujat i mbajmë veç në pushtet. Eh,pastaj e hamë veten me lënjë, S’i shkulim e s’i shkulim dot për be, Ato na shkulin ne me gjithë rrënjë, […]

Hoa Vàng Và Cỏ Xanh | Hoài Thu | Thơ: Tống Thu Ngân ft Nhạc: Kiều Tấn Minh

December 15, 2019

0

Hoa Vàng Và Cỏ Xanh | Hoài Thu | Thơ: Tống Thu Ngân ft Nhạc: Kiều Tấn Minh

Cây Bàng Thương Nhớ – Ca sỹ Quốc Quốc | Nhạc NSƯT Trần Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

December 15, 2019

0

Cây Bàng Thương Nhớ – Ca sỹ Quốc Quốc | Nhạc NSƯT Trần Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

Bài Thơ: Chưa Thể Đặt Tên và Khi Tình Yêu Vùng Dậy – NT Ngọc Lê Ninh Đọc Tại Lễ Ra Mắt Tập Thơ 2018

December 9, 2019

0

Bài Thơ: Chưa Thể Đặt Tên và Khi Tình Yêu Vùng Dậy – NT Ngọc Lê Ninh Đọc Tại Lễ Ra Mắt Tập Thơ 2018

LÁ THU – Ca sỹ THU SANG | Sinh Nhật Ngọc Lê Ninh tròn 50 tuổi

December 2, 2019

0

  LÁ THU – Ca sỹ THU SANG | Sinh Nhật Ngọc Lê Ninh tròn 50 tuổi

Thơ Mở Cửa – Ngọc Lê Ninh Đọc Bài Thơ Do Chính Mình Sáng Tác Cách Đây Hơn 20 Năm

November 22, 2019

0

Thơ Mở Cửa – Ngọc Lê Ninh Đọc Bài Thơ Do Chính Mình Sáng Tác Cách Đây Hơn 20 Năm

NGÀN NĂM KHÔNG QUÊN – Hiền Anh Và Tốp Ca H&A | Nhạc và Lời Ngọc Lê Ninh

November 19, 2019

0

NGÀN NĂM KHÔNG QUÊN – Hiền Anh Và Tốp Ca H&A | Nhạc và Lời Ngọc Lê Ninh

Miếu Tình live – PHƯƠNG PHẠM Guitarist 0988732066 | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

November 2, 2019

0

Miếu Tình live – PHƯƠNG PHẠM Guitarist 0988732066 | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

Cánh Chim Báo Tin Vui – Lương Hải Yến | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

November 1, 2019

0

Cánh Chim Báo Tin Vui – Lương Hải Yến | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

Cánh Chim Báo Tin Vui – Lương Hải Yến | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

October 31, 2019

0

Cánh Chim Báo Tin Vui – Lương Hải Yến | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

Tomy – Adidas Gazela (Official Video) / Aranžman : Borna Kekić

October 29, 2019

0

Tomy – Adidas Gazela (Official Video) Beat : Tomy Tekst : Tomy Aranžman : Borna Kekić Mix, Mastering and other products : Borna Kekić EPIC SOUND STUDIO 2019 GODINA..

Đừng Ví Em Là Biển – Hiền Anh ft Guitar Phương Phạm | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

October 28, 2019

0

Đừng Ví Em Là Biển – Hiền Anh ft Guitar Phương Phạm | Mừng Sinh Nhật Anh Ngọc Lê Ninh 50t

KARAOKE CON ĐÊ VÀ DÒNG SÔNG – THANH THẢO || Nhạc NSƯT TRẦN NGỌC, Lời NGỌC LÊ NINH

October 22, 2019

0

KARAOKE CON ĐÊ VÀ DÒNG SÔNG – THANH THẢO || Nhạc NSƯT TRẦN NGỌC, Lời NGỌC LÊ NINH

Fabó Kinga megzenésített versei

October 22, 2019

0

Fabó Kinga megzenésített versei

Fjalë të urta nga Iliaz BOBAJ

October 16, 2019

0

Fjalë të urta nga Iliaz  BOBAJ 1. Nostalgjia është aroma e kendshme e kohës së shkuar. Ajo ngjan me aromën e petëlave të një trëndafili, harruar diku në fletët e një libri. 2. Artin e projekton talenti, e ndërton puna dhe e përzgjedh koha. 3. Fjala është si litari: ndihmon kur e përdor për të […]

Lá Thu – Ca sỹ Thu Sang | Sinh hoạt tại CLB Văn Hoá Quận Hoàn Kiếm – Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

October 8, 2019

0

Lá Thu – Ca sỹ Thu Sang | Sinh hoạt tại CLB Văn Hoá Quận Hoàn Kiếm Lá Thu – Ca sỹ Thu Sang Sinh hoạt tại CLB Văn Hoá Quận Hoàn Kiếm, 46 Hàng Cót, Hà Nội. Nhạc NSƯT Trần – Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

Giai Điệu Quê Hương: Lạc Hồn Quê – NSND Thanh Hương | Nhạc và Lời Ngọc Lê Ninh

October 1, 2019

0

Giai Điệu Quê Hương: Lạc Hồn Quê – NSND Thanh Hương | Nhạc và Lời Ngọc Lê Ninh  

Khi Tình Yêu Vùng Dậy – Kiều Linh | Nhạc Trần Ngọc, Thơ Ngọc Lê Ninh

September 19, 2019

0

Khi Tình Yêu Vùng Dậy – Kiều Linh | Nhạc Trần Ngọc, Thơ Ngọc Lê Ninh

Nhịp Phách Yêu Thương: Miếu Tình – Thanh Quý | Nhạc NSƯT Trần Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

September 17, 2019

0

Nhịp Phách Yêu Thương: Miếu Tình – Thanh Quý | Nhạc NSƯT Trần Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

Giai Điệu Tự Hào: Sông Ơi Có Biết – Nguyễn Thị Thu Thuỷ (Quán Quân Sao Mai 2017) | Thơ Ngọc Lê Ninh

September 16, 2019

0

Giai Điệu Tự Hào: Sông Ơi Có Biết – Nguyễn Thị Thu Thuỷ (Quán Quân Sao Mai 2017) | Thơ Ngọc Lê Ninh

Nhịp Phách Yêu Thương: Lá Thu – Mai Chi | Nhạc NSƯT Trần Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh

September 13, 2019

0

Nhịp Phách Yêu Thương: Lá Thu – Mai Chi | Nhạc NSƯT Trần Ngọc, Lời Ngọc Lê Ninh