Sa do të doja që problematika shqiptare, shumë e trazuar këtë periudhë, të kishte një qendër koordinimi…, ashtu si impulset atdhetare të veprës poetike të Sazan Golikut! ( Impulse atdhetare nga pena e një poeti “Unë jam unë” – Sazan Goliku – Pandeli Koçi ) / Nga Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI

Sa do të doja që problematika shqiptare, shumë e trazuar këtë periudhë, të kishte një qendër koordinimi…, ashtu si impulset atdhetare të veprës poetike të Sazan Golikut! Impulse atdhetare nga pena e një poeti “Unë jam unë” – Sazan Goliku … Continue reading

Ideja poetike dhe imazhe mbi gjurmë jete. ( Analitikë Letrare rreth Vëllimit poetik “Vagëllimthi” të autorit Dashamir Malo ) / Nga Zejnepe Alili – Rexhepi

Ideja poetike dhe imazhe mbi gjurmë jete. ( Analitikë Letrare  rreth Vëllimit poetik “Vagëllimthi” të autorit Dashamir Malo ) Nga Zejnepe Alili – Rexhepi Vëllimi poetik “Vagëllimthi” është një arritje e radhës për poetin sarandiot Dashamir Malo, i cili herë pas here … Continue reading