Përmbledhje : Kostua e shumëgjuhësisë në BASHKIMIN EVROPIAN – Áron Lukács / Përktheu: Bardhy Selimi

Kostua e shumëgjuhësisë  në BASHKIMIN EVROPIAN   Áron Lukács   College for Modern Business Studies Tatabánya, Hungary Prill 2007   Përktheu:  Bardhy Selimi     Përmbledhje   Veprimtaritë e shteteve anëtare dhe të Bashkimit Evropian duhet të kryhen “në përputhje … Continue reading

KËNDVËSHTRIM… ZYBA HYSEN HYSA: SHKËPUTUR NGA RECENSIONI I LIBRIT “ISHIM TË LUMTUR SI GJINKALLAT” TË POETIT SHQIPTAR ME BANIM NË KOSOVË, ADEM ZHAPLLUZHA.

  KËNDVËSHTRIM…    ZYBA HYSEN HYSA: SHKËPUTUR NGA RECENSIONI I LIBRIT “ISHIM TË LUMTUR SI GJINKALLAT” TË POETIT SHQIPTAR ME BANIM NË KOSOVË, ADEM ZHAPLLUZHA.   “Po të hedhësh një vështrim të përgjithshëm poezive lirike të dashurisë, shkruar nga mijëra … Continue reading

Jeta e shpirtrave të argjilizuar (Adem Zaplluzha: “Kumritë prej deltine”, poezi, sh.b. “TREND”, Prishtinë 2016) / Nga: Skënder Zagaj-Shkrimtar

Jeta e shpirtrave të argjilizuar   (Adem Zaplluzha: “Kumritë prej deltine”, poezi, sh.b. “TREND”, Prishtinë 2016)     Nga: Skënder Zagaj-Shkrimtar   Fenomeni universal më reflektues i të gjitha aspiratave të të gjitha llojeve të gjallesave të planetit Tokë, është … Continue reading

“NË ÇDO MOLEKULË AJRI…” : INTERVISTЁ Me P. I. Kapllanin, autor i romanit “The Wild Boars” / Bisedoi autorja Jeta Vojkollari

  “NË ÇDO MOLEKULË AJRI…”   INTERVISTЁ Me P.I.Kapllanin, autor i romanit “The Wild Boars”   TORONTO- Para pak ditësh nё ambientet e Shoqatёs Shqiptaro-Kanadeze u promovua romani “The Wild Boars” i P.I.Kapllanit, nё bashkёpunim me Shtёpinё Botuese IOWI. Nё takim … Continue reading

Jemi kundër çdo projekti që eleminon tunelin e Qafë Murrizit – Një këshillë për Kryeministrin dhe Faruk Kabën sa s’është vonë / Deklaratë e grupit të lobimit me përfaqësues, Dr. Gëzim Alpion

Jemi kundër çdo projekti që eleminon tunelin e Qafë Murrizit   Një këshillë për Kryeministrin dhe Faruk Kabën sa s’është vonë     Deklaratë e Grupit të Lobimit me përfaqësues,  Dr. Gëzim Alpion .   1 Tetor 2016   Pas zgjedhjeve … Continue reading