FATI, RASTËSIA DHE DOMOSDOSHMËRIA NË ROMANIN “ATI DHE FATI “ TË SHKRIMTARIT KRISTAQ TURTULLI. / Esse nga Prof.dr. Resmi Osmani

        FATI, RASTËSIA DHE DOMOSDOSHMËRIA NË ROMANIN    “ATI DHE FATI “  TË SHKRIMTARIT KRISTAQ TURTULLI.        Esse nga Prof.dr. Resmi Osmani      Këtë fundviti, opusit të krijimeve të veta, që s’janë të pakta, shkrimtari Kristaq Turtulli … Continue reading

Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti     Zgjohem…   Lidhur në fije merimange relikes  harresë në hapësira boshe …, mbushur mjergull Me shikimet mbuluar flokësh trazuar kujtimesh të venitura që zgjohen kalimthi … në ndjekje të një vegimi I hershëm përjetim…, … Continue reading