GAZETA E JETËS (IL VIAGGIO DELLA VITA) – Poezi nga Paolo Cillo / Shkëputur nga vëllimi poetik “Udhëtimi i jetës” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Paolo Cillo   Shkëputur nga vëllimi poetik “Udhëtimi i jetës” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     GAZETA E JETËS   Udhëtimi i … Continue reading

Ishin (C’ERAN) – Giuseppe Gianpaolo Casarini / Shkëputur nga vëllimi poetik “Vargje të jetës së përditshme” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Giuseppe Gianpaolo Casarini   Shkëputur nga vëllimi poetik “Vargje të jetës së përditshme” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Ishin   Aty … Continue reading

Përtej frikës / Poezi nga Ementila Guci

Poezi nga Ementila Guci   Përtej frikës Ritmi i jetës krejt papritur ndryshoi, heshtja mbyti zhurmën, Buzëqeshja trembet si një zog… Ne udhëtarë të jetēs, përtej frikës mbajmë nē zemër shpresën Pranvera gjithmonë sjell gëzim…!

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   PRANVERA PËRTEJ DRITAREVE Shpirtrat tanë janë zënë në leqe, nga ky virus i skëterrës dhe kjo pranverë e re, fatkeqe, tej dritareve, lulëzon pa njerëz. Ndjehen keq dhe zogjtë në qiell, pa lëvizje njerëzish përposh, … Continue reading