Poezi nga Vladimir Muça

Poezi nga Vladimir Muça   VETËPËRJASHTIM Pa dashur,në pavetëdije, Në ditët e netët e ardhme Do digjen nga zjarr i fundjetës Mendimet e pa shprehura. Me zjarrin e vetëpërjashtimit, Në mes flakësh purifikuar Do ngrihet uni i dështuar. Ndërsa unë … Continue reading

ZEUSI I PLAKUR …ose historia e një libri poetik, në vend të një prezantimi…  (Duke lexuar e vlerësuar vëllimin e pare poetik të Sabit Rrustemit, “KU I LA LISAT ERA”, “Rilindja”, Prishtinë,  1990 ) / Nga: Timo MËRKURI

ZEUSI I PLAKUR …ose historia e një libri poetik, në vend të një prezantimi…    ( Duke lexuar e vlerësuar vëllimin e pare poetik të Sabit Rrustemit, “KU I LA LISAT ERA” ,  “Rilindja”, Prishtinë,  1990 ) Pjesa e II … Continue reading

Poezi nga Rudina Muharremi Beja

Poezi nga Rudina Muharremi Beja   KOHËVE TË HARRUARA Mendime te turbullta vinin në mendje, një shkëndijë që udhëtonte në krahët e një memorie, qenien e përshkoi, e shkeli truallin e të kaluarës, huazuar kohëve të harruara. Belbëzoi, dhe humbi … Continue reading

Book Review of “A Dictionary Of Foreign Dreams” by Slovakian Poet Pavol Janik – By: Sarita Jenamani / Borderless: Mitali Chakravarty – Founding Editor at Borderless

Book Review of “A Dictionary Of Foreign Dreams” by Slovakian Poet Pavol Janik   Borderless: Mitali Chakravarty – Founding Editor at Borderless Decoding Foreign Dreams Fall of Berlin Wall thirty years ago had marked the end of an era in … Continue reading