Poezi nga Sibora Huda

Poezi nga Sibora Huda . Atje Atje majë malit të thepisur,Ku është dhe Prometeu i lidhur,Ku një shqiponjë shkon mëlçinë për t’ia çukitur,Atje ku shorti është i zi,Nën shqotën e vetmisë,Të qajmë bashkë për diellin në mjerim,Që mbahet peng nga … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato KTHIM TE DASHURIA E VËRTETË Të pres me adhurim, në gjithë ditë-netët e mia,në njëzetekatër orët e gjata, të vetmisë ditore,shoh veç fytyrën tënde, vezulluar nga largësia,siç shoh xixëllimin e një ylli, në kupën qiellore. Imagjinoj … Continue reading

《雪祭》 文/淑文(新西兰)- Il ricordo della neve – Di Sue Zhu (Nuova Zelanda) / Trs. By Lidia Chiarelli (Italy)

《雪祭》文/淑文(新西兰) 奔赴江城的几枚雪花起初轻轻盈盈,岁毕寒流虐风的加紧裹挟下开始疯狂地招兵买马,突袭人世 它们面面俱到,用白刷新一切色彩从扇扇门窗到封城的口罩从平川到高原从长江到四大洋从一个季节到另一个季节 白昼的雪花,零星而柔软夜晚却听到它们压断枝条,屋檐以及远处雪崩 这还是那些飘逸的雪吗? 子夜清醒,沉默地数羊数星星数日子白月光停留在白色的床单,墙面上怀有极大的慈悲无眠人祈祷苦盼,那一声“雄鸡高啼…..” 2020.02.04 The remembrance of snowBy Sue Zhu (New Zealand) A few snowflakes moved ahead towards JiangCheng*Gently touched down on the shore, Until end of the yearThey were kidnaped by the cruel cold windRecruited frantically … Continue reading