Faik Konica

Faik Konica, lindi më 15 mars të vitit 1875 në Konicë dhe vdiq më 15 dhjetor të vitit 1942 në Uashington. Ky “njeri me kulturë të lartë” (Noli), “enciklopedi shëtitëse” (G. Apolineri), eseist i shkëlqyer, stilist i përkryer, themelues teorik dhe praktik i kritikës letrare shqiptare, veprimtar politik me orientim perëndimor, … Continue reading

Theofan Stilian Noli

  (Fan Noli, 6 janar 1882 – 13 mars 1965, ShBA) burrë shteti, dijetar, poet, përkthyes e historian shqiptar. Fan Noli është një nga figurat më të ndritura të historisë shqiptare. Veprimtaria e tij e shumanshme u shtri në lëmë të fesë, politikës, diplomacisë, letërsisë dhe është … Continue reading