I madhi John Harrison (Harrison ishte pjesëtar i UÇK-ës) / Nga Mehmet BISLIMI

 

j

I madhi John Harrison

(Harrison ishte pjesëtar i UÇK-ës)

 

ti e do Kosovën kaq shumë

i do shqiptarët

ti popullit tim

ia shërove plagët

ti e do Kosovën kaq shumë

ty të duan pafundësisht shqiptarët

 

 

ti qielli i lirisë je

biri liridashës i Anglisë mike

ti simbol i lirisë

ti zemër çelik-e

i madhi Harrison

 

 

i madh e njerëzor

si dielli në sofrën tonë

Harrison

je më i fortë se guri

më i madh se shkëmbi

Kosova për ty nuk do të hap varr

Kosova ty do të mbajë përherë

në gjirin e saj valë

Harrison

ti je biri i saj

 

 

miq dhe liridashës të botës së lirë

Françesko Bider

Pjer Arno Pajar

Murad Muhamed Ali

Roland Bartesko

Kosova përjetësisht do t’ju mbajë në gji

në qiellin e saj të përflakur

së bashku me emrat tuaj

ne

kemi shënuar fjalën tonë të shtrenjtë

LIRI

një shkronjë për miqtë

një shkronjë për TY

 

 

Harrison

Kosova të do përjetësisht

i do të gjithë liridashësit e këtij globi

i do të gjithë miqtë

 

 

MehmetBislimi

Mehmet BISLIMI

Shkurt, 2015

DY MBRETËRI ( Përralla ) / Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin e saj më të fundit të autores Alketa Dervishaj.

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin e saj më të fundit të autores Alketa Dervishaj. DY MBRETËRI Përralla Autore: Alketa Dervishaj e-mail: alketa_dervishaj@hotmail.com Kontakt: +355 69 20 33 140 Recensues: Bardhyl Xhama, Hasan Hasani Parathënia: Adem Abdullahu Kopertina: Alketa Dervishaj … Continue reading