Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka     LABIRINTHI METAFORIK   Skelete dimërore brenda shpirtit! Në labirinthin metaforik shikoj gati gati si trill, mbi filizin e njomë të jetës, duke u zvarritur një kërmill.   Qielli i arsyes pa kuptime; Ndërgjegjia ngjan … Continue reading

Shkolla Tregtare, dallëndyshe e arsimit kombëtar në Vlorë / nga: MSc. Albert HABAZAJ, përgjegjës i Bibliotekës Shkencore “Nermin Vlora Falaschi”,    Universtiteti “Ismail Qemali”, Vlorë

Shkolla Tregtare, dallëndyshe e arsimit kombëtar në Vlorë Tregtarja e Vlorës – vatër e Dritës Shqiptare   ARSIMI NË VLORË DERI NË VITET E PAVARËSISË Po t’i hedhim një sy historikut të arsimit dhe shkollës sonë në Vlorë, vërejmë se … Continue reading