HERMAN HESE- Laureat i Çmimit Nobel : “Loja e rruazave prej qelqi” (Roman) – Fragment nga kapitulli “Magjistari i shiut” – Vëllimi II / Përktheu nga orgjinali Aristidh Ristani

“Loja e rruazave prej qelqi” (Roman) – HERMAN HESE- Laureat i Çmimit Nobel Fragment nga kapitulli “Magjistari i shiut” – Vëllimi II Në qiell nisi një katastrofë që fshati do ta kujtonte për shumë vjet me radhë. Në rrjetën e … Continue reading

BILALLI DI TA KAPËRCEJË VETVETEN (   Përsiatje rreth librit “Shkrepëtimë dashurie”) / Nga: Dr. sc. Bardhyl Maliqi

BILALLI DI TA KAPËRCEJË VETVETEN      Përsiatje rreth librit “Shkrepëtimë dashurie” Shënime për Autorin Llojshmëria dhe produktiviteti, Ndryshimi i këndvështrimeve nga një periudhë në tjetrën, Rritja autorjale përmes cilësisë në struktura, forma dhe ideime, Rrafshet tematike, shprehësia e realizimit të … Continue reading