FRANKOFONIA E NATYRALIZUAR SHKRIMORE E NJЁ ROMANI (Vёzhgime mbi romanin “ Nuk qe vetёm ёndёrr “ tё Adem Xheladinit, botim i Feniks, Kёrçovё, 2018) / Nga: Vladimir Muça

FRANKOFONIA E NATYRALIZUAR SHKRIMORE E NJЁ ROMANI (Vёzhgime mbi romanin “ Nuk qe vetёm ёndёrr “ tё Adem Xheladinit, botim i Feniks, Kёrçovё, 2018) “Misioni i artit nuk ёshtё tё kopjojё natyrёn, por ta shprehi atё. Ne duhet tё kapim … Continue reading

Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Nëse Nëse beson në mua, kthe sytë një çast nga unë Një qiell do t’ju falja, yjesh margaritarë… Ndoshta të jetë sëmbim, buzëqeshja e pafund Ndoshta të jetë frymjetë, për zemrën Tuaj, vrarë Dhe puthja … Continue reading

Haiku Poems by S. L. Peeran

Haiku Poems by S. L. Peeran
 
 
***
 
A bare standing tree
Remove your moral breeding
A man in jungle
 
 
***
 
Birds in cold winter
Shudder, fly to warmer places
For their survival
 
 
***
 
Unnatural deaths
Incessant streams of tears
Sorrows bind the heart
 
 
***
 
Fragrance in my heart
A petal falls, a bird calls
Dew drops melt away
 
 
***
 
Flowers removes fears
Gush of tears remind of love
When heavy fog lifts.
 
 
***
 
Feels pain in pleasure
Bloossoming flowers are lost
Sadness dawns in heart
 
 
***
 
Agony in heart
When nightingale sings sad songs
Reminds of lost love.
 
 
***
 
Winter ends blossoms
Trees shed leaves become naked
White snow envelops
 
 
***
 
Honey bee deflowers
And sucks the nectar away
Pleasures of sweet heart