MIRADIJE RAMIQI

MIRADIJE RAMIQI “Miradie Ramiqi   është nga ato personalitete që e ka ngritur artin vizual dhe atë  poetik në  nivelet më të larta botërore. Ajo është pjesemarrese gati ne te gjitha Ekspozitat Kombëtare dhe Ndërkombëtare të pikturës, si dhe pjesmarrëse aktive … Continue reading

Agim Desku

agim

            Agim Desku

 

Agim Desku, lindi më.25.o8.1957 në Siqevë, Kk.Klinë. Shkollimin fillore e kreu në Ujmirë, gjimnazin në Klinë dhe SHLP në degën e Gjuhës shqipe në Gjakovë, për të vazhdur në Prishtinë. Qysh  fëmijë e ngacmonin shpirtin e tij poetik figurat kombëtare, që dhanë shumë për çeshtjen e atdheut, andaj nga ky aspekt  edhe filloj të shkruaj vargje poetike duke bashkëpunuar me shumë gazeta dhe revista që dalin në Kosovë,Tiranë dhe gazetën ”Dielli,” në Amerikë , ku poezitë e tij gjëjnë hapësirë, por edhe komente te shumta nga lexuesi dhe kritika letrare. 

Vepra të autorit:

Pëshpëritje drite

Poezi për të rritur,1995

Kënga e Pranverës (poezi për fëmijë) ,1996,

Në cilin varg mbes

Dua të pi verë Çamërie

(shtypur nën përkujdesjen e poetes dhe redaktores Fatime Kulli në Tiranë, më 2011,dalur nga shypi me 16 korrik 2011, dhe me 28 korrik ju bë promovimi i parë në Dajt, për nder te Festës se Plisit).

 

 Vepra të autorit:

 

agim 2                        agim 1

 

agim 3                    libri_DUA_TE_PI_VERË_ÇAAMERIE

 

 

Pëshpëritje drite

Poezi për të rritur,1995

Kënga e Pranverës (poezi për fëmijë) ,1996,

Në cilin varg mbes

Dua të pi verë Çamërie

(shtypur nën përkujdesjen e poetes dhe redaktores Fatime Kulli në Tiranë, më 2011,dalur nga shypi me 16 korrik 2011, dhe me 28 korrik ju bë promovimi i parë në Dajt, për nder te Festës se Plisit).

Po në këtë muaj, Gusht 2011 mori pjesë  në konkursin letrar të organizuar nga “Të Rinjtë e Çamërisë”, ku u shpërblye me çmimin e parë, për  poezinë, “Çamëria” , ndërsa po me 1 Tetor 2011 në sallën  e Ministrisë se Kultures në Tiranë,  i bëhet edhe promovimi i dytë,  ku për librin folën shumë poetë, kritikë,  gazetarë,  emmra të njohur te kulturës shqiptare, siç ishin potët:  Kozeta Zavalani, Rajmonda Moisiu ,  Bajazit Cahani,  Hyqmet Hasko,  Pëllumb Gorica,  Sejdi Berisha,  Ramiz Muja, dhe vargjet u recituan  nga artistët e popullit,e madhja Margareta Xhepa,  Agim Xheka etj .

Gjithashtu në bashkëpunim me Drejtorinë e Kulturës së Pejës,dhe poetë ve e shkrimtarëve nga Durrësi, në prag te festës se Flamurit, së bashku edhe me dy poetë Durrësak, Velo Cvarku e Venka Capa, ku u promovua edhe libri “Dua të pi verë Çamërie” , Nëntor, 2011.

Edhe në kuadër te Njëqind Vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë,u organizuar nga Rrjeti i Gruas shqiptare, ku isha i ftuar për të prezentue librin “Dua të pi verë Çamërie “ dhe në Kongresin e këtij Asocacioni, që kishte për qëllim çeshtjen e pazgjidhur çame, që u mbajt më.24, Nëntor.2012 në Vlorë, ku librin dhe shkrimet për Çamërinë i prezentoi, Kryetarja , Znj Lida Rragami, e cila me këtë rast akordoi dhe Mirënjohjen, “Përsonalitet i Vitit 2012”

Ndërsa në Pejë, erdhi edhe çmimi  “POET NDERI ”, si pjesëmarrës në Konkursin e dytë letrar që u organizua nga “ Të Rinjtë e Çamërisë”, për poezinë, “Vargu im protestë”, dhe poezia ”Kosova”.