Visar Zhiti

        Visar  Zhiti Visar Zhiti, lindur më 2 dhjetor 1952 në Durrës është shkrimtar shqiptar. Visar Zhiti ishte bir i aktorit dhe poetit Hekuran Zhiti (1911-1989). Visar Zhiti u rrit në Lushnjë, ku ai përfundoi shkollën e mesme në vitin 1970. Pas … Continue reading

Rudolf Marku

         Rudolf  Marku Rudolf Marku lindi në vitin 1952 në Lezhë. Pasi mbaroi studimet e larta për gjuhë-letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës, u emërua si mësues në Lezhë. Nga viti 1987 deri në vitin 1990 punoi në gazetën “Drita”, ku drejtoi botimin e poezisë dhe … Continue reading

Helena Kadare

Helena Kadare  gjithashtu e njohur edhe si Elena Kadare ose Elena Gushi-Kadare, lindie në vitin 1943, është shkrimtare shqiptare, njëra ndër gratë e pakta romanciere, autore e shtatë vëllimeve, përkthyese cilësore e disa veprave me autorë të njohur botërorë. Gruaja e shkrimtarit … Continue reading

Jeton Kelmendi

Biografia Jeton Kelmendi, poet, dramaturg përkthyes letrar dhe publicist, lindi më 1978 në Pejë. Shkollën fillore dhe të mesmen i kreu në vendlindje, ndërsa studimet për Komunikim Masiv në Prishtinë, kurse studimet post-diplomike në ULB – Universitetin e Brukselit (Politikat ndërkombëtare dhe çështjet e sigurisë). Vite … Continue reading