Konferenca e IV-të Shkencore Regjionale {Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Serbi, Mali i Zi } “Ndryshimet në shoqëri përmes reformave me theks të veçantë në arsim, drejtësi dhe ekonomi” / Nga Selvete Abdullahu

Konferenca e IV-të Shkencore  Regjionale {Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Serbi, Mali i Zi } “Ndryshimet në shoqëri përmes reformave me theks të veçantë   në arsim, drejtësi dhe ekonomi”.     Nga  Selvete Abdullahu     Puna e shkëlqyer e Institutit për … Continue reading

Nderim, në përvjetorin e vrasjes: “BAJRAM CURR, O BAJRAM CURR, EMRI YT S’ HARROHET KURRË!…” / Nga: Prof. MURAT GECAJ; publicist e studiues

  Nderim, në përvjetorin e vrasjes:                      “BAJRAM CURR, O BAJRAM CURR,                       EMRI YT S’ HARROHET KURRË!…”     Nga: Prof. MURAT GECAJ               publicist e studiues       BAJRAM CURRI       1.   Sado vite që … Continue reading

Thekse vlerësimi për romanin “Zonja me të kuqe” të Majlinda Nana Rama / Nga Dan Kosumi ( Shkëputur nga Me Arteka )

  Thekse vlerësimi për romanin “Zonja me të kuqe” të Majlinda Nana Rama     Nga Dan Kosumi   ( Shkëputur nga Me Arteka ) http://www.mearteka.net/kritike/thekse-vleresimi-per-romanin-zonja-me-te-kuqe-te-majlinda-nana-rama-dan-kosumi/     Romani “ Zonja me të kuqe” promovohet në Europë… ( përgatitur nga … Continue reading

Reçenca letrare për vëllimin poetik “ Ciklon” të autores Irina Hysi. ( Autorët : Safet Hyseni, Agron Shele dhe parathënia nga Jorgo Malo )

  Reçenca letrare për vëllimin poetik “ Ciklon” të autores Irina Hysi. ( Autorët : Safet Hyseni, Agron Shele dhe parathënia nga Jorgo Malo )     Titulli: CIKLON   AUTORE : Irina Hysi Piktura e kopertinës dhe idea : Jani Zhonga Grafika … Continue reading