Mario Llosa: Për Shqipërinë që nuk njeh Uma Thurman ( Shqipëria e scoop-it dhe e romaneve të Kadaresë ) / Përktheu : Bajram Karabolli

  Mario Llosa: Për Shqipërinë që nuk njeh Uma Thurman Shqipëria e scoop-it dhe e romaneve të Kadaresë   Përktheu : Bajram Karabolli   Shqipëria shpesh është paragjykuar nga të huajt që kanë pretenduar se e njihnin vendin e shqiponjave edhe … Continue reading

Intervistë e rrallë e Jusuf Gërvallës: Qëllimi i gjithë shqiptarëve është bashkimi i Kosovës me Shqipërinë.

  Intervistë e rrallë e Jusuf Gërvallës: Qëllimi i gjithë shqiptarëve është bashkimi i Kosovës me Shqipërinë     Më 1946 Jugosllavia e ndaloi përdorimin e flamurit shqiptar në emër të “Internacionalizmit Proletar”. Më 1968 në Kosovë pati trazira studentore, … Continue reading

PETICION PER MBËSHTETJEN MORALE TË PROJEKTIT TË SOLIDEST-it – GJENEVË PËR NGRITJEN E STATUJËS SË NËNE TEREZËS NE STRASBURG.

    PETICION PER MBËSHTETJEN MORALE TË PROJEKTIT TË SOLIDEST-it – GJENEVË PËR NGRITJEN E STATUJËS SË NËNE TEREZËS NE STRASBURG.     (SOLIDEST, Association Internationale de Solidarité pour le Développement des Pays de l’Est, International  Association  of Solidarity for … Continue reading

Cikël poetik nga poetesha Elena Spataru ( Shkëputur nga Revista online Mearteka Literary…. ) / Përkthyer në shqip nga Rita Oxha

  Cikël poetik nga poetesha  Elena Spataru Shkëputur nga Revista online Mearteka Literary…. http://www.mearteka.net/perkthime/pertej-dritares-qiellore-with-love-elena-spataru/     Përkthyer në shqip nga Rita Oxha       Përtej dritares qiellore   Përtej dritares qiellore Nodhet  fati ynë E një bote meritore, Bukur  … Continue reading

“Shkrimtari nuk duhet të jetë i etur për njohje e famë qoftë edhe për një filxhan lavdie…” / Intervistë me shkrimtarin Flori Bruqi nё Kosovё nga ZEF PËRGEGA

“Shkrimtari nuk duhet të jetë i etur për njohje e famë qoftë edhe për një filxhan lavdie…”     Intervistë me shkrimtarin Flori Bruqi nё Kosovё nga ZEF PËRGEGA     Flori Bruqi shkrimtar, poet i afirmuar, studiues i letërsisë, shkencëtar … Continue reading

Arianita Hoxha

Arianita Hoxha   Arianita Hoxha ka lindur në qytetin e Tiranës. Që në fëmijërinë e saj të hershme   përjetonte me gëzim perëndimet mahnitëse të diellit buzëmbrëmje, qartësinë e malit të Dajtit në ditët e kthjellta të dimrit dhe entusiazmin e … Continue reading

Preshevë: Përurohet libri me poemë dhe aforizma i autores Linda Agushi.

 

linda-agushi-libri-3

Preshevë: Përurohet libri me poemë dhe aforizma i autores Linda Agushi.

 

 

Në ambientete e Univeristetit Internacional të Novi Pazarit- dega në Preshevë u përurua libri me poemë dhe aforizma i autores Linda Agushi me titull “Shtigjeve të mbarësisë”, edituar nga Shoqata e Shkrimtarëve “Feniks” Preshevë.

 

Bilall Maliqi redaktor i librit para të pranishmëve foli për rëndësinë e librit duke potencuar se “Linda Agushi me librin e saj paraqitet me pjesën paraprirëse dhe me 40 pjesë të tjera të cilat ngërthejnë në vete një larushi tematike, duke përfshirë motive të ndryshme dhe gjetje interesante të nxjerra nga përditshmëritë tona në rrafshin jetësor”.

Sipas Maliqit motivet që preken brenda pjesëve të poemës, të cilat mund të lexohen edhe si poezi në vete.

“ Janë ai patriotik, i jetës së përditshme, pjesë moralizuiese fetare, të cilat e përthekojnë këtë poemë. Edhe aforizmat 70 sosh janë me gjetje të përditshmërive tona, përfundoi redaktori i librit, shkrimtari Bilall Maliqi”.

Sipas recensentit të librit,  poeti Rrahman Hyseni tha se krijuesja në fjalë brenda rreshtave shprehë vlerën e sajë buruese dhe krijuese me anë të melodisë shpirtrore.

 

 

12342823_1142933535751731_3357028172970269375_n

Linda Agushi

 

“Botimi në fjalë përveq dozës së optimizmit brenda vetës ngërthe dhe një dozë të rëndë këshilluese, sugjeruese dhe të vetëdijesimit të rrethit social. si në vijim:Nëse dëshiron të arrish diçka-guxo, sepse synimi yt nuk arrihet duke ardhur ai te ti, por ti tek ai, apo dhe kur thot që: Para se te kujdesesh për anën objektive, rregulloje anën subjektive sepse ajo e para është pasqyrim i kësaj së dytës.”, thekosi ai.

Për librin dhe anën e drejtshkrimit foli lektori i librit, Sedat Agushi, i cili e lavdëroi punën e saj duke potencuar se libri nuk ka pasur nevojë për intervenime të shumta gjuhësore.

Autorja e librit Linda Agushi, në fjalimin e saj i falënderoi të pranishmit për pjesëmarrje masive në përurim dhe i siguroi se edhe në të ardhmën do të vazhdoj të shkruaj, duke gjurmuar vlera dhe gjetje të reja nga përditshmëritë tona në rrafshe të ndryshme jetësore.

“Shtigjeve të mbarësisë” është libri i parë i Linda Agushit e cila që sot është anëtarja më e re e shoqatës së shkrimtarëve “ Feniks” në Preshevë