Preshevë: Përurohet libri me poemë dhe aforizma i autores Linda Agushi.

 

linda-agushi-libri-3

Preshevë: Përurohet libri me poemë dhe aforizma i autores Linda Agushi.

 

 

Në ambientete e Univeristetit Internacional të Novi Pazarit- dega në Preshevë u përurua libri me poemë dhe aforizma i autores Linda Agushi me titull “Shtigjeve të mbarësisë”, edituar nga Shoqata e Shkrimtarëve “Feniks” Preshevë.

 

Bilall Maliqi redaktor i librit para të pranishmëve foli për rëndësinë e librit duke potencuar se “Linda Agushi me librin e saj paraqitet me pjesën paraprirëse dhe me 40 pjesë të tjera të cilat ngërthejnë në vete një larushi tematike, duke përfshirë motive të ndryshme dhe gjetje interesante të nxjerra nga përditshmëritë tona në rrafshin jetësor”.

Sipas Maliqit motivet që preken brenda pjesëve të poemës, të cilat mund të lexohen edhe si poezi në vete.

“ Janë ai patriotik, i jetës së përditshme, pjesë moralizuiese fetare, të cilat e përthekojnë këtë poemë. Edhe aforizmat 70 sosh janë me gjetje të përditshmërive tona, përfundoi redaktori i librit, shkrimtari Bilall Maliqi”.

Sipas recensentit të librit,  poeti Rrahman Hyseni tha se krijuesja në fjalë brenda rreshtave shprehë vlerën e sajë buruese dhe krijuese me anë të melodisë shpirtrore.

 

 

12342823_1142933535751731_3357028172970269375_n

Linda Agushi

 

“Botimi në fjalë përveq dozës së optimizmit brenda vetës ngërthe dhe një dozë të rëndë këshilluese, sugjeruese dhe të vetëdijesimit të rrethit social. si në vijim:Nëse dëshiron të arrish diçka-guxo, sepse synimi yt nuk arrihet duke ardhur ai te ti, por ti tek ai, apo dhe kur thot që: Para se te kujdesesh për anën objektive, rregulloje anën subjektive sepse ajo e para është pasqyrim i kësaj së dytës.”, thekosi ai.

Për librin dhe anën e drejtshkrimit foli lektori i librit, Sedat Agushi, i cili e lavdëroi punën e saj duke potencuar se libri nuk ka pasur nevojë për intervenime të shumta gjuhësore.

Autorja e librit Linda Agushi, në fjalimin e saj i falënderoi të pranishmit për pjesëmarrje masive në përurim dhe i siguroi se edhe në të ardhmën do të vazhdoj të shkruaj, duke gjurmuar vlera dhe gjetje të reja nga përditshmëritë tona në rrafshe të ndryshme jetësore.

“Shtigjeve të mbarësisë” është libri i parë i Linda Agushit e cila që sot është anëtarja më e re e shoqatës së shkrimtarëve “ Feniks” në Preshevë

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s